Skip to content

Na letošnjem Pomurskem poletnem festivalu nastopa 16 izvrstnih glasbenikov in skupin

Od Leopolda I. in Nine Pušlar, do Crvene jabuke, Modrijanov, Gadov, Jelene Rozga, Nine Donelli, Borisa Novkovića…

Prvi konec tedna v avgustu, v soboto, 3. 8, se bo v Veliki Polani, ki velja za evropsko prestolnico štorkelj, začel 27. Pomurski poletni festival (PPF), eno največjih zabavnih dogajanj na severovzhodu Slovenije sploh. Letošnje festivalsko dogajanje bo znova ponudilo osem dni pestrega dogajanja, kjer gotovo nihče ne bo razočaran. V organizaciji Društva Štrk Slovenija, se bo na osrednjem prireditvenem prizorišču ter praktično po celi Veliki Polani odvila pisana paleta dogodkov in prireditev. Gre sicer za tradicionalni športno-kulinarično-koncertni festival, ki je bil nekdaj imenovan Polanski dnevi, v zadnjih letih pa je PPF. V osmih dneh so združili ljubitelje najrazličnejših glasbenih žanrov, športne in kulinarične navdušence, najmlajše obiskovalce in nasploh vse tiste, ki znajo izkoristiti priložnost za nepozabna poletna doživetja. Zanimivo je, da pri organizaciji dogajanja sodelujejo praktično vsi občani in zato vedno vse poteka kot se dogovorijo, torej na zadovoljstvo vseh. In tako bo gotovo tudi letos, ko se med dvema sobotama po pričakovanju obeta izjemno pestro festivalsko dogajanje.

Vsi popoldnevi bodo v znamenju različnih zabavnih, kulinaričnih in podobnih družabnih aktivnosti, vsak večer pa je namenjen glasbi, kjer bodo nastopili odlični posamezniki in skupine vseh glasbenih žanrov. Letošnji Pomurski poletni festival se bo v Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani začel v soboto, 3. avgusta, in se zaključil v soboto, 10. avgusta. Organizator festivala Društvo Štrk Slovenije je tudi letos pripravil pripravil pester program za vse generacije in različne glasbene okuse – tako za ljubitelje zabave ob glasbi, kakor tudi kulinarični, športni, gledališki in rekreacijski program. V soboto bosta nastopila Leopold I. in Nina Pušlar, v nedeljo Ansambel Aktual in Gadi. V ponedeljek bodo nastopili Misteri in Vranac, v torek pa bo nastopila Crvena jabuka s predskupino Zlata žila. V sredo bodo za zabavo skrbeli Tarapana band in Blue Planet, v četrtek pa Donačka in Modrijani. V petek bo oder zavzela Jelena Rozga s predskupino Weekend band, zadnji dan pa bosta festival zaključila Nina Donelli in Boris Novković. Seveda vmes ne bo manjkalo niti zborovskega petja, gledališčnih predstav, D.J.-ev ipd.

Organizirali bodo tudi nogometno tekmo med predstavniki medijev in občin ter srečanje starodobnikov, že tradicionalno pa ne bo manjkalo tudi tekmovanje v kuhanju bujte repe… Torej Velika Polana bo od 3 do 10. avgusta 2024 zopet središče glasbenih, športnih in kulinaričnih dogajanj, pa tudi tistih za najmlajše in mlade po srcu, saj prihaja Pomurski poletni festival. V Veliki Polani bomo združili ljubitelje najrazličnejših glasbenih žanrov, športne in kulinarične navdušence, najmlajše obiskovalce in nasploh vse tiste, ki znajo izkoristiti priložnost za nepozabna poletna doživetja…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja