Skip to content

Jabolko navdiha je šlo v prave roke!

DSO Gornja Radgona je ponovno gostil »Fante z vasi«

V tem toplih poletnih mesecih, ko se v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona vrstijo takšni in drugačni dogodki ter prireditve, stanovalcem tega lepega objekta, ob športnih terenih, otroških igriščih, čudovitem mestnem parku in ob reki Muri, gotovo ni dolgočasno. In tokrat jih je znova obiskala Moška vokalna skupina Fantje z vasi iz Rogaške Slatine, ki je že stalni gost v domovih starejših občanov širom Slovenije. S svojim projektom obiska vseh okoli 130 slovenskih domov za starejše so si prislužili tudi najvišje odlikovanje predsednika države Boruta Pahorja, Jabolko navdiha.

In da je šlo visoko priznanje na v prave roke so še enkrat znova potrdili tudi v Gornji Radgoni, saj so dobesedno navdihnili stanovalce DSO Gornja Radgona. Seveda so svoj obisk združili tudi z obiskom jubilejnega 60. mednarodnega kmetijsko živilskega sejma Agra, ki je potekal v času njihovega obiska, in je v mesto penine in sejmov pritegnil 1750 razstavljavcev iz 31 držav, ter več kot 100.000 obiskovalcev. Sicer pa so skupino Fantje z vasi (Jože Krmc, Silvo Pajk, Franc Žnideršič, Rudi Miklavčič, Ivan Švigelj, Franc Oberč, Jože Kic in Jože Giodani). v preteklosti že bili gostje DSO Gornja Radgona in se, kot so poudarili radi vračajo v Gornjo Radgono. Stanovalke in stanovalci doma starejših občanov so glasno prepevali skupaj z gosti in ustvarili čudovito vzdušje in čas skupnega druženja je kar prehitro minil.

Direktorica doma, dr. Suzana Bračič Arcet se je v imenu vseh prisotnih stanovalcev in zaposlenih zahvalila gostom iz Rogaške Slatine in jih povabila, da radgonski DSO kmalu spet obiščejo.

Foto: Matjaž Zupanc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: