Skip to content

Izbrana glasbena elita na 25. Pomurskem poletnem festivalu

V Veliki Polani od Luke Basija, Frajl, Učiteljic, Challe Salle, do Magnifica, Vunjaka, Big Foot Mama, Severine…

Ta konec tedna, v soboto, 30. julija, se bo v Veliki Polani začel jubilejni 25. Pomurski poletni festival (PPF), eno največjih zabavnih dogajanj na severovzhodu Slovenije sploh. Po dveletnem covidnem premoru bo letošnje festivalsko dogajanje znova ponudilo osem dni pestrega dogajanja. Kot je povedala tiskovna predstavnica organizatorja pisane palete dogodkov, društva Štrk Slovenija, Nina Lebar, tradicionalni zabavno-športno-kulinarično-koncertni festival, je bil nekdaj imenovan Polanski dnevi, v zadnjih letih pa je PPF. v V osmih dneh so združili ljubitelje najrazličnejših glasbenih žanrov, športne in kulinarične navdušence, najmlajše obiskovalce in nasploh vse tiste, ki znajo izkoristiti priložnost za nepozabna poletna doživetja. Zanimivo je, da pri organizaciji dogajanja sodelujejo praktično vsi občani in zato vedno vse poteka kot se dogovorijo, torej na zadovoljstvo vseh. In tako bo gotovo tudi letos, ko se med dvema sobotama po pričakovanju obeta izjemno pestro festivalsko dogajanje.

Vsi popoldnevi bodo v znamenju različnih zabavnih, kulinaričnih in podobnih družabnih aktivnosti, vsak večer pa je namenjen glasbi, kjer bodo nastopili odlični posamezniki in skupine vseh glasbenih žanrov. Že to soboto, 30. julija, bo najprej na sporedu skupinsko kolesarjenje z imenom „Fsi klačimo s Pücki“, ki ga prvi festivalski dan tradicionalno organizira društvena sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki. Skozi celoten teden se bodo nato zvrstili še kmečka olimpijada, balinanje, nogometni tekmi, turistična tržnica z lokalnimi ponudniki, dogajanje za otroke, med drugim otroške predstave pod okriljem Gledališča Kukuc. V četrtek, 4. avgusta, bo tudi tradicionalno tekmovanje v kuhanju znamenite prekmurske jedi – bujte repe. Spomnimo, da se Velika Polana od leta 2013 ponaša z Guinnessovim rekordom v največji kuhani bujti repi na svetu. Tedaj so je skuhali več kot tono oziroma 1089,5 kilograma.

Pestremu popoldanskemu dogajanju bodo na PPF vselej sledili odmevni večerni koncerti. Tokrat bo najverjetneje osrednje koncertno ime hrvaška pevka Severina, ki je na festivalu gostovala sicer že večkrat in bo letos na oder stopila zadnji dan festivala, v soboto, 8. avgusta. Vsak dan bosta sicer eden ali pa dva večerna koncerta; v dneh pred Severino bodo tako nastopili Luka Basi, Til Čeh & petelini, The Frajle, Balkan Boys, Klapa Šufit, Weekend band, Učiteljice, Challe Salle, Magnifico, ki v Veliko Polano prihaja v sklopu turneje “Tour de lamour”, Dejan Vunjak & Brendijeve barabe, High Voltage, Big Foot Mama, Prestiž, ki bo predskupina Severini, in drugi, na elektronskem odru pa bo za elektronske ritme skrbel DJ Črt…

„Torej Velika Polana bo od 30. julija do 6. avgusta 2022 zopet središče glasbenih, športnih in kulinaričnih dogajanj, pa tudi tistih za najmlajše in mlade po srcu, saj prihaja Pomurski poletni festival. V Veliki Polani bomo združili ljubitelje najrazličnejših glasbenih žanrov, športne in kulinarične navdušence, najmlajše obiskovalce in nasploh vse tiste, ki znajo izkoristiti priložnost za nepozabna poletna doživetja,“ je dejala Nina Lebar, ki je še posebej omenila tudi nedeljsko dogajanje, ko se bo ob 13. uri, začela turistična tržnica. Uro pozneje, ob 14. uri, se bosta začeli tekmovanji “Kmečka olimpijada” in “Štrk SI,” zvečer pa, kot rečeno, bodo nastopile The Frajle, še pred njimi pa zasedba Balkan Boys.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: