Skip to content

Evropsko prvenstvo so izkoristili za priprave na državno

Češka je gostila evropsko prvenstvo v distodance plesu

Konec minulega tedna je v Češkem Chomutovem, po treh letih premora, potekalo tridnevno Evropsko prvenstvo v discodancu. Tekmovalo je 1600 plesalk in plesalcev iz 15 držav, Slovenijo je zastopalo tudi 17 plesalk iz Plesnega kluba Zeko iz Veščice pri Murski Soboti, ki so v hudi konkurenci dosegle nekaj solidnih uvrstitev.
Tako so pomurske plesalke dosegle naslednje rezultate: Duo otroci Leni Cipot in Arja Lukač 41.mesto; Solo ml. mladinke Brina Benko 72.mesto; Jana Trajanovska 72.mesto, Zara Dobrijevič 78.mesto; Solo st. mladinke Taira Celec 41.mesto, Eva Horvat 48.mesto; Luna Slekovec 75. mesto, Laura Vrbovšek Antloga 82.mesto; solo članice Živa Horvat 42.mesto; Mladinska mala skupina 41.mesto; solo deklice Leni Cipot 54. mesto, Naja Topole 64. mesto in Arja Lukač 68. mesto; Pari ml.mladinci Brina Benko in Zara Dobrijević 48.mesto pari st.mladinci Jana Trajanovska in Eva Horvat 20.mesto, Taira Celec in Luna Slekovec 31.mesto; Mala skupina člani 23.mesto.

„Bila je zanimiva tekma, zaradi dolge odsotnosti nismo vedeli kaj pričakovati. Večina ekipe je bila prvič na evropskem in zato je bil cilj nabrati čim več izkušenj. Izkazalo se je, da smo tehnično primerljivi, manjka predvsem navajenost na tekme kajti mi jih nismo imeli veliko in še te so z malo tekmovalci, na evropskem pa je lahko tudi 100 in več plesalcev v kategoriji in zato jih je tudi več naenkrat na odru. Prvenstvo je bila dobra priprava za državno prvenstvo,“ je po vrnitvi s Češkega povedal Dejan Zečević, vodja PK Zeko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: