Skip to content

Big Foot Mama in Prismojeni profesorji bluza v mestu penine in sejmov

Po dveh letih prisilnega premora se, na dan odprtja Agre, vrača „Radgonska noč“

Gornja Radgona bo to soboto, 20. avgusta preprosto pokala po šivih, saj poleg začetka jubilejnega, 60. mednarodnega sejma „Agra 2022“, kjer se bo ves dan odvijalo marsikaj zanimivega, kjer pričakujejo več deset tisoč obiskovalcev, ter začetka pomurske nogometne sezone, ko bodo radgonski nogometaši odigrali prvi dvoboj v PNL in kjer bodo na svoje prišli ljubitelji okroglega usnja, bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji glasbe in zabave. Na sporedu je namreč tudi ena osrednji zabavnih prireditev v mestu na reki Muri, Radgonska noč, ki se po dveh letih premora spet vrača na mestno tržnico pred Mladinskim centrom na Trgu svobode. Letos bodo za vročico Radgonske noči, od 20. ure naprej, poskrbeli odlični glasbeniki iz skupin Big Foot mama, pred njimi pa bodo, kot predskupina nastopili Prismojeni profesorji bluesa. Ker je vstop za vse obiskovalce prost organizatorji pričakujejo več tisoč obiskovalcev iz cele regije ter tudi s širšega območja Slovenije in sosednje Avstrije.
O skupini Big Foot Mama sicer ne gre izgubljati besed. Po več kot tridesetih let delovanja, osmih studijskih albumih in razprodanih največjih koncertnih prizoriščih v Sloveniji so Big Foot Mama še vedno zvesti samim sebi. S surovim rokerskim zvokom, iskrenimi besedili in pristnim odnosom do muzke še naprej izražajo to, kar doživljajo. Življenje kot ga piše rock’n’roll. Big Foot Mama so: Alen Steržaj — bas kitara, Zoran Čalić — kitara, Grega Skočir — vokal, Jože Habula — bobni, Daniel Gregorič — kitara.

Po drugi strani Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors) vozijo blues rock v svojem prepoznavnem eklektičnem slogu, ki je posledica različnih vplivov. Julijan Erič izhaja iz tradicije bluesa in rocka 60. let, njegov brat Miha Erič iz bluesa in countryja, Miha Žinger Ribarić iz funka, rapa in metala, Zlatko Đogić pa iz soula in rokenrola. Sami večkrat pravijo, da je njihova glasba trans, nekakšna meditacija, ki se zgodi ob pozornem poslušanju in improvizaciji. Ko se dinamično dvignejo do vrhunca in imaš občutek, da se ne da več nikamor, znajo dvigniti energijo še višje. Zasedba: Julijan Erič – kitara, glas; Miha Erič – orglice, glas; Miha Žinger Ribarič – bas; Zlatko Đogič – bobni, glas.
Seveda pa organizatorji iz Zavoda Kultprotur niso pozabili niti na najmlajše obiskovalce, saj jih ob 17. uri čarovnica Ukanarka vabi, da ji pomagajo zaščititi mlade zmajčke pred lovci. Ob tem Zgodbarka pripoveduje, kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje je pripovedno-glasbena predstava za otroke vseh starosti. Čarovnica Zgodbarka ima staro knjigo, iz katere pripoveduje čarovniške zgodbe. Ker je Ljubljana zmajevo mesto, bo občinstvu povedala zgodbo o tem, kako je čarovnica Ukanarka pregnala lovce na zmaje. Stara Ukanarka živi v hiši sredi gozda in kuha magične napoje. Mimo njene hiše vodi pot na sever, kjer zmajevke valijo svoja jajca in po gozdu se plazijo divji lovci, ki hočejo ukrasti jajca, da bi jih drago prodali. Ukanarka jim nastavlja čarovniške pasti, da bi zaščitila male zmajčke…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: