Skip to content

V Indiji ga je izločil klubski soigralec

Patrick ne leži Darku – V osmini finala turnirja WTT Star Contender je Darko Jorgić v klubskem obračunu v Goi izgubil proti Nemcu Patricku Franziski, ki je zmagal s 3:2 (9, 6, -10, -7, 5).

Včeraj je Hrastničan s 3:1 premagal mladega Singapurca, medtem ko je bil Franziska s 3:2 boljši od Korejca Jaehyuna Ana, v klubskem obračunu, tako Jorgić, kot Franziska igrata za nemški Saarbrücken pa je do zmage prišel 31-letni Nemec. Že v preteklosti je bil Franziska zelo neugoden za najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca. V uvodnem nizu je povedel z 8:4, na deveti točki ga je Jorgić sicer ulovil, v končnici pa je bil spet boljši Franziska, ki je v drugem nizu vodil od začetka do konca.

Tudi v tretjem nizu je dolgo bolje kazalo nemškemu igralcu, ki je na 28. mestu svetovne lestvice, saj je vodil že z 10:6, vendar je Jorgić, ki je trinajst mest pred njim, dosegel šest zaporednih točk. Dobro igro je nadaljeval tudi v četrtem nizu, v petem pa je izenačil le na 1:1 in 2:2, nato pa je bil v podrejenem položaju.

»Težko je igrati proti klubskemu soigralcu, ki ga dobro poznaš. To se je v najini igri tudi poznalo, vendar sem bil jaz tisti, ki je naredil več napak, kar je odločilo tekmo. Patrick je držal žogico na mizi, bil bolj zbran, medtem ko sem jaz v ključnih trenutkih delal preveč napak. Preprosto nisem bil pravi. Dejstvo je, da mi Patrick ne leži, ve, kako bomo igral in ga je težko presenetiti,« je po porazu dejal 25-letni Jorgić. (M.Š.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: