Skip to content

Bakos.si

Stražarjeva v drugem krogu glavnega turnirja proti Britanki Careyjevi

Drugi dan posamičnih kvalifikacij za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu sta obe slovenski predstavnici v Guimaresu na Portugalskem izgubili v skupinskem delu. Navkljub porazu proti Darji Trigolos iz Belorusije z 2:4 (9, -9, -9, 7, -7, -6) se je Katarina Stražar po včerajšnjih dveh zmagah v skupini J uvrstila v glavni turnir, kjer je v prvem krogu premagala Švicarsko Rachel Moret s 4:2 1 (11, 15, 6, -8, -3, 7). Še tretjič pa je v skupini H praznih rok ostala Ana Tofant, ki je proti neporaženi Sabini Šurjan iz Srbije izgubila s 3:4 (5, -5, 9, -2, 9, -7, -7).

Izkušenejša Moretova je v skupini G osvojila drugo mesto, boljša od nje je bila le Italijanka Giorgia Piccolin, glede na njeno 86. mesto na svetovni lestvici pa je bila proti Stražarjevi, ki je na 303. mestu, v vlogi favoritinje. Toda s tem se ni strinjala 19-letnica iz Mengša, ki je bila bolj zbrana v končnici uvodnega niza, v drugem pa je vodila z 10:8, na koncu pa je izkoristila svojo peto zaključno žogico. V naslednjih dveh nizih je 31-letna Belgijka prišla do svoje igre, toda v šestem se je Stražarjeva spet zbrala, povedla s 3:0, po zaostanku točke (4:5) pa je z delnim izidom 5:1 prišla do prednosti štirih točk. Svojo odlično predstavo je zaokrožila z izkoriščeno prvo zaključno žogico. V drugem krogu se bo v petek, ob 12.50, pomerila z Britanko Charlotte Carey iz Velike Britanije, ki je bila v prvem krogu prosta, v kvalifikacijski skupini B pa je osvojila prvo mesto. Štiriindvajsetletna Careyjeva je na svetovni lestvici na 118. mestu.

V svoji zadnji tekmi skupinskega dela je Stražarjeva po dobrem začetku izgubila s Trigolosovo, vendar njena uvrstitev ni v glavni turnir ni bila vprašljiva, saj je v sredo s 4:2 premagala Liso Lung iz Belgije in Kornelijo Ruliskyte iz Litve.

Svojo najboljšo igro na olimpijskih kvalifikacijah je v zadnji tekmi, ki ni več odločala o ničemer, prikazala Ana Tofant. Zanjo sta bili že včeraj usodni Tin-Tin Ho iz Velike Britanije, ki je zmagala s 4:0 in Bolgarka Polina Trifonova, ki je zmagala s 4:1, toda proti Šurjanovi je bila celo na pragu zmage. Žal ji je po vodstvu s 3:2 v nizih, v šestem in sedmem popustila zbranost, kar je 137. igralka svetovne lestvice izkoristila in prišla še do svoje tretje zmage v skupini H. S Šurjanovo se je v glavni del tekmovanja, uvrstila še Trifonova, ki je bila v odločilni tekmi boljša od Hojeve.

»Z današnjo partijo sem veliko bolj zadovoljna, kot sem bila z včerajšnjima. Do zdaj Šujanove še nisem premagala, danes sem bila zelo blizu, tako da z optimizmom gledam na najine nadaljnje dvoboje,« je o današnjem nastopu dejala Tofantova, ki se bo po vrnitvi s Portugalske prihodnji udeležila reprezentančnih priprav na Otočcu, ki se bodo začele v ponedeljek. »Po Otočcu bom nadaljevala s treningi v svojem klubu v Franciji, kjer od lanskega septembra živim in treniram, v maju pa me čaka še zadnja ligaška tekma v srbski superligi. Vse bo dobra priprava za evropske ekipne kvalifikacije, ki bodo konec maja. V skupini bo najbolj nevarna Grčija, medtem ko za Estonijo nastopa neugodna igralka, ki igra s travo na backhandu, Islandija pa nam ne bi smela povzročati večjih težav,« se je kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu v romunskem romunskem Cluj Napoci, ki bo konec septembra, dotaknila 22-letna igralka iz Mengša.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: