Skip to content

Bakos.si

Stražarjeva na pragu glavnega turnirja, konec upov za Tofantovo

Prvi dan posamičnih kvalifikacij za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, je v Guimaresu od dveh slovenskih predstavnic blestela Katarina Stražar, ki je v skupini J dobila oba svoja dvoboja. V prvem je s 4:2 (-11, 8, 6, -4, 9, 8) ugnala Belgijko Liso Lung, v drugem pa Litovko Kornelijo Riliskyte prav tako s 4:2 (6, -8, 7, -9, 5, 6). Z dvema zmagama je že na pragu glavnega turnirja. Manj uspeha je imela v skupini H Ana Tofant, ki je obe svoji tekmi izgubila. V prvi je bila boljša od nje Britanka Tin-Tin Hu s 4:0 (11, 4, 2, 7), v drugi pa Bolgarka Polina Trifonova s 4:1 (5, 8, 10, -7, 10).

Že v svojem prvem dvoboju je 19-letna Katarina Stražar najavila odlično dnevno formo. Proti Lungovi je v uvodnem nizu sicer ostala praznih rok v končnici, toda v naslednjih dveh nizih proti njej ni imela večjih težav. Belgijka, ki je na svetovni lestvici na 110. mestu, Stražarjeva pa na 303., je v četrtem nizu izid izenačila, toda v izenačenem petem in šestem je bila igralka iz Mengša dovolj zbrana in prvič premagala leto dni starejšo Lungovo.

Stražarjeva je dobro začela tudi dvoboj z Litovko Kornelijo Riliskytejevo, ki je v dopoldanskem dvoboju bila s 4:2 boljša od Belorusinje Darje Trigolos. Prvi niz je zanesljivo dobila, drugi je pripadel Litovki, v tretjem pa je Stražarjeva nasprotnici pobegnila na 9:3 in niz zanesljivo dobila. Najbolj napet je bil četrti niz, v katerem je bilo še 9:9, končnica pa je pripadla Riliskytejevi. Toda peti in šesti niz sta bila popolnoma v znamenju slovenske reprezentantke, ki jo v četrtek čaka še tekma Trigolosovo, 101. igralko svetovne lestvice, ki je z zmago proti Lungovi s 4:2 tudi še ostala v igri za napredovanje na glavni žreb. Njun dvoboj se bo v četrtek začel ob 12.30.

Ana Tofant je v svoji prvi tekmi v skupini H proti Tin-Tin Hojevi nikakor ni prišla do svoje igre. Samo v prvem nizu je bila enakovredna trenutno 94. igralki na svetovni lestvici, Tofantova je na 242. mestu, v nadaljevanju pa je bila Hujeva ves čas v prednosti. V drugi tekmi prvega kroga skupine Sabina Šurjan iz Srbije s 4:2 premagala Trifonovo. Z zmago proti Bolgarki bi Tofantova še ohranila možnosti za napredovanje v glavni žreb, vendar se ji ni izšlo. Predvsem v prvih dveh nizih ni prišla do svoje igre, v tretjem je bila premalo zbrana v končnici, v četrtem pa je le prišla do svoje igre. Toda vseh njenih upov o morebitnem nastopu na letošnjih olimpijskih igrah je bilo konec v petem nizu, ki ga je spet izgubila na razliko. Njen četrtkov dvoboj s Šurjanovo, ki je bila s 4:2 boljša tudi od Hujeve, bo tako le še formalnost.

»Čeprav nimam več možnosti za napredovanje, bomo tudi proti Šurjanovi dala vse od sebe, da se od Portugalske poslovim vsaj z eno zmago. Sicer pa s prikazanim na današnjih tekmah nisem zadovoljna. Dopoldne proti Hojevi se mi igra nikakor ni sestavila; nisem našla pravega občutka za bekend, kar bi za boljšo igro vsekakor potrebovala. Predvsem mi je žal prvega niza, kajti če bi ga dobila, bi se partija verjetno drugače odvijala. Tudi v popoldanski tekmi proti Trifonovi bi lahko iztržila kaj več. Po slabem prvem nizu sem začela igrati dobro, nato pa sem zapravila nekaj priložnosti v končnicah tretjega in petega niza, v ključnih trenutkih tekme pa je Bolgarka za nameček imela tudi nekaj sreče,« je svoja nastopa opisala Tofantova, ki bo v četrtek s Šujanovo igrala ob 11.40.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: