Skip to content

Španci v drugo boljši, Panvita Pomgrad izpadla po zlatem nizu!

ODBOJKA – 2.krog Challenge cup za moške 2023/24, 2. tekma (29.11.2023): 

PAMESA TERUEL – PANVITA POMGRAD 3:0 (25:17, 25:19, 25:20; *Zlati niz: 15:10)

Teruel, gledalcev 1600, sodnika: Paul Herbots (Belgija), Jose Caramez Pereira (Portugalska)

PAMESA TERUEL: Lorente Camacho 2, Mendez Jimenez 8, Martinez Palacios, Ferrández Moles 11, Tellez Rodriguez 16, Zelayeta 18, Pont Perello, Valiño Sanz, Igual Rabanete, Vildosola 9, Fresquet, Gamiz (libero). Trener: Maximo Torcello.
PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 8, Šormaz 14, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 5, Horvat, Legen, Bedrač 3, Drobnič, Mirković 14, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

Odbojkarji soboške Panvite Pomgrada na povratni tekmi niso uspeli nadgraditi presenečenja s prve tekme doma, ko so zmagali s 3:1. Po porazu na drugi tekmi v gosteh s 3:0 je sledil zlati niz, ki so ga Španci pred 1600 gledalci dobili s 15:10 in se veselijo napredovanja med 16 najboljših ekip. Pri domačinih je bil najučinkovitejši Argentinec Zelayeta z 18-imi točkami, Mehičan Tellez Rodriguez jih je dodal 16, Španec Ferrández Moles pa 11. Pri Panviti Pomgrad sta Nenad Šormaz in Stefan Mirković dosegla 14, Leonardo Doda pa 8 točk.

Sobočani tokrat niso bili blizu igri s prve tekme, ko so uspešno parirali Špancem in prišli na prag napredovanja v naslednji krog. Žal v gosteh praktično nič ni šlo po načrtih in odbojkarji Panvite Pomgrada so dokaj gladko izgubili vse tri nize v rednem delu, pa tudi v zlatem nizu niso nudili večjega odpora.

Nihanja v igri so bila tokrat prevelika. Že v prvem nizu so Prekmurci nazadnje vodili pri izidu 9:10 a so po delnem izidu 6:0 domači prišli do vodstva s 15:10 ter v nadaljevanju niz dobili s 25:17. Podobno se je zgodilo tudi v drugem nizu, le da so soboški odbojkarji priključek držali do  izida in svojega vodstva s 17:18, nato v igri postali neprepoznavni in izgubili drugi niz s 25:19. V tretjem nizu so zadnje vodstvo za dve točki zabeležili ob izidu 6:8, Španci so rezultat preobrnili v 15:11 in po 16:13 njihova prednost več ni padla pod tri točke. Tretji niz se je končal z izidom 25:20.

Na krilih navijačev in opogumljena po zmagi s 3:0 je Pamesa Teruel tekmo tudi v zlatem nizu zaključila suvereno. Z izjemo vodstva Panvite Pomgrad z 1:0 so imeli Španci pobudo ves čas v svojih rokah ter odločilni niz brez večjega odpora gostov dobili s 15:10. S tem so si priborili napredovanje med 16 najboljših ekip, v naslednjem krogu pa se bodo pomerili z madžarskim Székesfehérvárjem, ki je izložil švicarsko ekipo Näfels.

Izjava:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

Španci so izkoristili kar smo jim ponudili. Njihova raven igre je bila podobna tisti s prve tekme, mi pa žal daleč od tistega in zato je rezultat takšen kot je. Nismo prikazali energije kot v Puconcih in mislim, da je bila to največja težava te tekme. Ta nihanja se nam žal dogajajo že celo sezono. Ko ni prave energije, ne moremo premagati niti slabših ekip, kaj šele boljše. Ko je energija prava, lahko premagamo marsikoga in to smo letos že dokazali. Žal je ekipa padla na tem področju v nepravem času, še posebej ko smo imeli tudi lepo psihološko prednost s prve tekme. V Španiji smo odigrali štiri nize, a se nismo mogli zbuditi. Zatajili smo v vseh elementih igre, nekateri igralci so bili precej pod ravnjo igre iz Puconec, posledično ni bilo možno razviti igre kot doma. Nismo pritiskali s servisom, slabo smo igrali v obrambi, nismo realizirali napadov, taktične zamisli nismo upoštevali, skratka, naredili smo preveč napak. Težko bi prišli sploh do kakšnega niza kaj šele, da bi tekmo obrnili v svojo korist. Španci so nas tako gladko premagali. Škoda, vsekakor smo letos pokazali nekaj dobrih iger, imeli smo res lepo možnost narediti pomemben korak naprej v Evropi, pa tega nismo izkoristili.

Fotografije: CEV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: