Skip to content

Sobočani zreli za presenečenje zgolj v tretjem nizu

Panvita Pomgrad – Calcit Volley 1:3 (23:25, 18:25, 25:22 in 12:25)

Sportklub 1.A DOL 2020/21 za moške – prva tekma 1/4 finala končnice DP / M.Sobota, 10.03.2021

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev (Covid-19 razmere), sodnika: Jure Vrenko in Gregor Ortl.

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 10, Potočnik, Vinkovič 2, Drvarič 1, Radović 4, Rojnik 7, Flisar, Lakner 10, Novak, Bedrač, Djordjevič-Kamenik 16, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Kos, Bregar, Purič 2, Kosmina, Gasparini 16, Hebda 19, Klobučar 12, Jerončič, Brulec 4, Beravs, Štalekar 11, Hribar in Plot (oba libero). Trener: Gregor Jerončič.

Po dobri poldrugi uri zanimive, borbene in atraktivne odbojke so v Murski Soboti Kamničani upravičili vlogo favorita in slavili zmago na prvi tekmi četrtfinala končnice državnega prvenstva. Sobočani so bili dostojni tekmec renomiranemu nasprotniku zgolj v drugi polovici uvodnega niza in v tretjem, ki so ga vmes odločili tudi v svojo korist.

Odbojkarji Calcita so v Murski Soboti na začetni udarec organizatorja igre, Jana Brulca, prvi naredili občutno razliko v uvodnem nizu ter po dvojnem bloku Saša Štalekarja povedli s 13:7. A se Sobočani niso dali in po zaostanku pri 16:10 so začeli nizati točko za točko, da bi nato Jure Lakner z zvitim začetnim udarcem Panvito Pomgrad približal Kamničanom na vsega dve točki razlike pri izidu 18:20. Pri vodstvu Calcita s 23:20 pa se je ustavilo. Nikola Ražnatovič je z as servisom domačine približal na 22:23, a so nato izkušeni Kamničani preko tokrat nezaustavljivega Milosza Hebde izkoristili drugo zaključno žogo za prvi niz, ki se je končal z minimalno razliko.

V drugem nizu Sobočani niso bili konkurenčni. Kot da bi jim končnica uvodnega niza pobrala preveč moči je nato za uvod v nadaljevanje Mitja Gasparini nastreljal dovolj začetnih udarcev za gostujoče vodstvo s 7:3. In ko so bo blokih Štalekarja in servisu Brulca Sobočani ostali brez učinkovitega napada je razlika samo še rasla. Pri vodstvu Calcita z 18:10 je priložnost v domači zasedbi namesto Urbana Drvariča za nekaj točk dobil tudi drugi organizator igre, Marin Novak, a bistvene spremembe v murskosoboški predstavi, kaj šele preobrata, ni bilo.

Zato pa je Panvita Pomgrad izkoristila svojih pet minut v tretjem nizu, ki ga je začel Jure Lakner z as servisom. Tekmeca sta bila vseskozi izenačena in na največ dveh točkah razlike, Sobočani pa so nato Calcitu pobegnili šele v končnici niza po 20.točki. Lakner je z blokom končno zaustavil visokega Štalekarja in domači sprejemalec, Jakob Rojnik, je izkoristili drugo zaključno žogo ter končal tretji niz v murskosoboško korist.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato zaključen ekspresno hitro. Jan Brulec je takoj na začetnem udarcu naredil delni izid 6:0 in domači trener Dejan Fujs je že na začetku zadnjega niza izkoristil oba time-outa. Prvo točko za Panvito Pomgrad je zatem šele za 1:6 prispeval Rojnik. A nato brez sprejema preprosto ni šlo. Sledila je igra izjemno močnih in natančnih začetnih udarcev Calcita, da bi nato Hebda na servis Gasparinija zaključil četrti niz za kamniško zmago s 3:1 in lepo popotnico za drugo tekmo, ki bo v soboto v Kamniku.

Tekmeca igrata na dve zmagi. V soboto sledi v Kamniku druga tekma, morebitna tretja pa se nato znova igra na parketu po rednem delu tretjeuvrščenega Calcita kar v vsakem primeru pomeni, da si bo sicer šestouvrščena Panvita Pomgrad skušala priigrati napredovanje med najboljša štiri moštva v državi v gosteh.

Izjava po tekmi v M.Soboti:

  • Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»Kot da smo se prestrašili te tekme in renomiranega tekmeca. Nismo verjeli vase in v vse nas in posledično je tu poraz. Se je pa tekma obrnila že prvem nizu, kjer bi lahko ta niz zaključili v svojo korist, a nismo bili pravi in očitno je bil strah prevelik. S slabo igro smo nato celo dobili en set in bili blizu tudi drugemu. Če bi danes odigrali malo boljše bi se ta tekma lahko zavlekla tudi v peti niz in se razpleta drugače. Zdaj si do sobote želim samo, da si fantje ne nalagajo nepotrebnega bremena in sproščeno odigrajo drugo tekmo v Kamniku ter Calcitu parirajo bolje kot nocoj v Muski Soboti.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: