Skip to content

Sobočani po drugi zmagi v polfinalu DP

ODBOJKA – 2. tekma ¼ finala 1.A Sportklub lige za moške 2023/24 (20.3.2024): 

Panvita Pomgrad – HišaNaKolesih Triglav 3:1 (26:24, 24:26, 25:20, 25:23)

Dvorana Osnovne šole 1 Murska Sobota, gledalcev 150, sodnika: Iso Adrovič (Kamnik), Dejan Jovanovič (Ljubljana)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 11, Šormaz 16, Kolarič, Drvarič 3, Vrabl, Suhadolnik 8, Bedrač 7, Mirković 18, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV: Nanut 15, Tučen 8, Peruničić 10, Snedec 2, Šikanić 2, Mali 5, Adžović 1, Jovović 28, Bregar, Maček, Jančič, Fajfar in Zalokar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

V izredno izenačeni povratni tekmi ¼ finala državnega prvenstva med Panvito Pomgradom in Hišo na kolesih Triglav je tudi druga zmaga pripadla Prekmurcem, ki so se s skupnim izidom 2:0 uvrstili v polfinale. Glede na izjemno izenačeni ekipi skozi prvenstvo je zmaga z 2:0 manjše presenečenje a po igri, ki so jo soboški odbojkarji pokazali na prvi in drugi tekmi, tudi zaslužena. Trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs je skozi celotno sezono opozarjal na pristop in prikazano energijo svojih igralcev, ki je izjemno nihala, a ko je bilo najbolj potrebno je igralce uspel ustrezno motivirati in pripraviti na pomembno srečanje. Panvita Pomgrad se je po sezoni 21/22 znova uvrstila med štiri najboljše ekipe, lani jo je v ¼ finalu izločil prav Triglav. Tekma je bila izjemno zanimiva za gledalce, z izjemo tretjega niza so bili namreč vsi ostali negotovi praktično do zaključka. Najboljši pri domačih so bili znova tujci, Stefan Mirković je dosegel 18, Nenad Šormaz 16 in Leonardo Doda 11 točk, osem in sedem sta jih dodala centra Vid Suhadolnik in Žan Bedrač, tri pa kapetan Urban Drvarič, ki se je nekaj točk pred koncem pri enem od požrtvovalnih posegov lažje poškodoval, a stisnil zobe in svojo ekipo popeljal v polfinale. Tam jih najverjetneje čaka ACH Volley, ki mora 21.3. odigrati še povratno tekmo z novomeško Krko.

Po uvodnem tipanju in izenačenju na 4:4 so Prekmurci pobegnili za tri točke, saj so izkoristili slabši uvod Gorenjcev, ki so v uvodu zgledali precej nepovezano. Njihov trener Sašo Rop je tako pri vodstvu domačih s 7:4 zahteval prvi odmor, a je Mirković z dvema zaporednima napadoma še naprej domačine držal na varni razdalji (9:5). Pri gostih je najučinkovitejši igralec Jovović svojo prvo točko dosegel šele za izid 9:6, a je takoj zatem Sobočane na 10:6 popeljal Šormaz, z blokom pa na 11:6 pa še Suhadolnik, kar je bila najvišja razlika v prvem nizu. Sledili sta dve nepotrebni napaki domačinov, nato pa je na servis prišel Jovović in z asom priigral 11:9, kar je prisililo Fujsa k prvemu odmoru. Jovović je sicer takoj zatem dosegel nov as za izid 11:10, Sobočani pa so nato vendarle prednost do izenačenja na 20:20, z izjemo 17:14 in 18:15, držali za točko ali dve. Po dveh zaporednih točkah Peruničića so gostje pri 21:22 sploh prvič prišli do vodstva, vodili so še z 22:23 in 23:24, a je Sobočanom niz vendarle uspelo dobiti. Odločilno točko je priigral Suhadolnik z blokom nad Jovovićem za 26:24.

Drugi niz so gostje pričeli na krilih Peruničića, ki je za vodstvo 2:4 dosegel tri točke. Sobočani so izenačili na 5:5, po nekaj nezbranih akcijah v domači vrsti, pa so gostje povedli 7:10 in kasneje z 9:12. Panvita Pomgrad jih je nekaj minut kasneje po bloku Šormaza nad Peruničićem ujela na 12. točki, povedla pa pri 16:15 po napaki Jovovića in to je bilo njihovo prvo vodstvo v drugem nizu. Zaključek je prinesel kar nekaj napak tako na eni kot na drugi strani, ob takšni igri je Panvita prednost držala do 23:22, naprej pa ne. Po napaki Dode za 23:24 so imeli gostje prvo zaključno žogo, drugo pa pri 24:25, ki jo jim je z zapravljenim napadom »podaril« Šormaz.

Tudi tretji niz izjemno izenačen. Do 7:7 največ za točko v vodstvu Krajnčani, domači pa prvič po napadu Dode za 8:7 in bloku Bedrača za 9:7. Rop zahteva odmor, takoj zatem pa napako v napadu naredi Nanut in vodstvo Panvite Pomgrada se povzpne na 10:7. Ne traja dolgo, saj Triglav predvsem na krilih Jovovića izenači na 11:11, domači pa si s pomočjo uspešnih napadov centrov Bedrača in Suhadolnika po 12:12 priigrajo novo »višjo« prednost 14:12. Naslednje izenačenje za 16:16 znova zagotovi Jovović, zatem pa domači trener Fujs igro prekine z odmorom, ki se izkaže za ključno. Odmor namreč da rezultat, saj se njegovi varovanci vrnejo v vodstvo, po točkah Mirkovića, Bedrača in Drvariča kar z 19:16. Ko Drvarič s precejšnjo mero sreče doseže še as za 21:17, pot do zmage postane odprta, niz pa z napadom zaključi Mirković za 25:20.

Začetek četrtega niza podobno negotov kot vsi ostali. Do 4:4 v vodstvu za točko gostje, od 5:4 naprej pa znova domačini. Pri 9:6 Rop pokliče svoje varovance na odmor, ki pa ni prinesel preobrata. Gorenjci se kljub vsemu ne dajo in po 15:10 pridejo na 15:13, vendar domačini na krilih navijačev in dobrega rezultata povedejo še z 20:16. Triglavani grizejo in grizejo ter pridejo po napadu Jovovića celo na izenačenje na 22:22, Sobočani pa tekmo vendarle končajo sebi v prid. Dve točki v končnici doseže Mirković, tekmo pa za 25:23 zaključi Doda.

Izjave po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

Čestitke fantom, da so zdržali do konca in da smo serijo zaključili. Pričakoval sem takšno tekmo, saj smo vedeli, da bo Triglav iskal svoje priložnosti. Skozi celotno sezono in tudi v preteklih so se pokazali kot trda ekipa, ki ve kaj hoče. Fante sem opozarjal, da morajo odigrati tekmo požrtvovalno od prve do zadnje točke. Tokrat je to steklo, tudi v zadnjem nizu, ki smo ga dobili s 25:23.

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav:

Zaslužena zmaga Panvite Pomgrada v tej seriji. Imeli smo svoje priložnosti tako v prvi kot v povratni tekmi, a so bili Sobočani v ključnih trenutkih boljši od nas, bolj so si zaslužili, več so si upali in to je tehtnico prevesilo na njihovo stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: