Skip to content

Samo Nemci močnejši od Prlekov!

Znova uspešen nastop prleške pikado ekipe Top Gan Grlava na mednarodnem tekmovanju

V Košicah na Slovaškem je konec tedna potekal prvi Edu Rang turnir v elektronskem pikadu za sezono 2019/20, na katerem je nastopilo več kot 300 tekmovalcev na 50 pikado aparatih iz cele Evrope. In v Edu chempions ligi nastopa tudi ekipa iz Grlave, Top-Gun Kiraly, sicer najboljša slovenska ekipa. Na prvih srečanjih v skupini, kjer nastopa pet ekip so Prleki odigrali v petek kar štiri tekme. Vse ostale ekipe so nastopale že lansko leto in v Chempions ligi je skupno uvrščenih 20 ekip.

Ekipa Top-Gun Kirali je v Košicah premagala ekipe Hot Chili Darters iz Švice (10:3), Team Brixia iz Italije (11:2), ter Team Sodva iz Francije (12:1), izgubila je le proti Dabs teamu iz Nemčije, lanskoletnem zmagovalcu Edu Chemipons lige (4:9). S tremi zmagami so tako Prleki na odličnem drugem mestu v skupini za lanskoletnim zmagovalcem lige iz Nemčije, in so zelo blizu prvemu cilju, to je uvrstitve na zaključek tekmovanja v tej ligi, ki bo od 6.–13.6.2020 v španskem Bendormu.

„Poudariti moram, da ekipo Top-Gun Kiraly sestavljajo samo igralci iz našega športnega društva ŠD Strelec Grlava, večina drugih evropskih klubov pa si najame tuje igralce za mednarodna tekmovanja“, nam je povedal vodja prleških tekmovalcev in Pikado zveze Slovenije, Jože Grantaša, ki je dodal, da so za prleško ekipo v Košicah nastopali (na sliki): Ludvik Kiraly- Laly, Aleš Zadravec, Matej Janžekovič – Mato, Lea Zabavnik in Petra Klemenčič.

O.B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: