Skip to content

Pomurke lov na Ligo prvakinj začenjajo proti Latvijkam

Slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci bodo letošnjo evropsko sezono začele v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakinj, uvodni tekmec pa bodo državne prvakinje Latvije. Tako je odločil žreb pred začetkom že 21. po vrsti lige prvakinj, ki je pred to sezono doživela korenite spremembe. Pred nami je izjemna sezona, tudi s skupinskim delom tekmovanja.

Začetek 18.8.

V uvodno fazo vstopa 59 ekip, od tega je 43 aktualnih državnih prvakinj, ostalih 16 pa so ekipe, ki so si nastop zagotovile kot 2. ali 3. uvrščene v domačih klubskih tekmovanjih v minuli sezoni.

Prej omenjenih 43 ekip bo deljenih v 11 skupin (10 po 4, ena po tri), zmagovalke (igra se polfinale, finale in tekma za 3. mesto) pa bodo napredovale v 2. krog. Prej omenjenih 16 (ekipe, ki so v domačih ligah zasedle 2. ali 3. mesto) bo razdeljenih v štiri skupine po štiri.

Ta del tekmovanja bo na sporedu med 18.8. in 21.8. Varovanke trenerja Sandija Bauerja se bodo najprej pomerile z latvijsko ekipo Rigas Futbola Skola. V primeru uspeha sledi še finale skupine, z boljšim iz para WFC Harkiv (Ukrajina) – FC NSA Sofia (Bolgarija). Temu sledi žreb in nadaljevanje tekmovanja.

„Mislim, da smo dobili kar premagljiva tekmeca za prvi krog kvalifikacij lige prvakinj. Moramo se dobro pripraviti, da gremo dalje. Tekmecev ne poznamo, a se moramo osredotočiti v času priprav na sebe, saj smo v lanski sezoni videli, kaj nam manjka, da to popravimo. Sicer pa je spremenjen format lige prvakinj za vse nas velik motiv, saj prinaša tekmovanje, kot je moška različica lige prvakov. To pomeni, gostovanja, tekme doma. To pa so novi, dodatni motivi,“ je povedala kapetanka Pomurk Špela Kolbl.

V bobnu so bili še trije klubi naših igralk, ki igrajo na tujem. Sankt Pölten Mateje Zver je v skupini 8, v polfinalu ga čaka turški Bešiktaš, v finalu pa boljši iz para Juventus – ŽFK Kamenica. Lara Ivanuša je bila s Ferencvarošem izžrebana v skupino 11. Prvo oviro za madžarske prvakinje predstavljajo poljske prvakinje, v finalu albanske državne prvakinje. Skupina 11 šteje le tri ekipe. Timea Rojnik in njen Slovan Bratislava kvalifikacije začenja v skupini 2 proti kazahstanskim prvakinjam, za finale v tej skupini pa se borita še Glasgow (Škotska) in Birkirkara (Malta).

Sedem prvakinj v skupinski del

V 2. krogu kvalifikacij, med 31.8. in 9.9., bo tako igralo 24 ekip, od tega 11 zmagovalk turnirjev „prvakinj“ in štiri zmagovalke turnirjev 2. in 3. uvrščenih, v 2. krogu pa jih čaka še devet ekip, ki so si mesto tu zagotovile neposredno. Prvakinje, 11 iz 1. kroga in tri, ki so se pridružile v 2. krogu, bodo tvorile sedem parov, zmagovalke teh dveh tekem pa se bodo uvrstile v skupinski del lige prvakinj. Sedmim zmagovalkam se bo pridružilo še pet ekip, ki si bodo priborile mesto v skupinskem delu lige prvakinj v dveh tekmah.

Finale v Torinu

Nastop v skupinskem delu, trajal bo med 5.10. in 16.12., so si zagotovile že ekipe Barcelone, PSG-ja, Bayerna in Chelseaja (najboljše so bile v minuli sezoni), skupaj pa bo v skupinskih fazi 16 zasedb. Četrtfinale bo na sporedu med 22.3. in 31.3. 2022, polfinale med 23.4. in 31.5., finale pa 22. maja v Torinu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: