Skip to content

Po zmagi nad Malezijo v pričakovanju nasprotnika v osmini finala

Tudi v svoji zadnji tekmi skupinskega dela ekipnega svetovnega prvenstva v Busanu v Južni Koreji, je slovenska moška namiznoteniška reprezentanca prišla do zmage. V skupini 7 je s 3:0 premagala Malezijo in se neposredno uvrstili v osmino finala.

Čeprav so si slovenski namiznoteniški igralci prvo mesto v skupini zagotovili že pred zadnjim krogom, pred njim so s 3:1 premagali Singapur in Brazilijo, s 3:0 pa Kanado, so tudi tekmo proti Maleziji, ki do zdaj še ni zmagala, odigrali v najmočnejši zasedbi. Nekoliko nepričakovano je imel najtežje delo njihov najboljši igralec, Darko Jorgić (15. na lestvici mednarodne zveze ITTF), ki je odpor Qu Shen Wonga strl šele v petem nizu. Veliko hitreje sta svoje delo opravila Deni Kožul (155.), ki je proti Javen Choongu (363.) nekaj težav imel le v drugem nizu, in Peter Hribar (264.), ki je bil prav tako s 3:0 boljši od Chee Fenf Leona (528.). V Busanu je še mladi, 17-letni Brin Vovk Petrovski (426.).

»Darko se je moral kar pošteno naigrati, da je strl odpor Wonga, ki je vsak njegov servis, če ga ni zgrešil, vračal kratko, tako da je Darko težko prišel v napad. Videli smo res veliko lepih izmenjav, tako da je moral Darko pokazati vse svoje znanje. Deni in Peter sta svoje delo opravila z odliko in dejansko nista imela težav. Po svoje so fantje potrebovali en takšen dvoboj, v katerem se je odigral bolj odprti ritem,« je današnje nastope svojih varovancev ocenila Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske reprezentance.

V dodatne kvalifikacije so se iz te skupine uvrstili še igralci Singapurja (7 točk) in Brazilije (6), prvenstvo pa sta že končali reprezentanci Kanade (5) in Malezije (4), ki je edina ostala brez zmage. Ob Sloveniji so si nastop v osmini finala zagotovili še zmagovalci preostalih sedmih skupin, Kitajska, Nemčija, Južna Koreja, Francija, Japonska, Švedska in Portugalska.

Drugo- in tretjeuvrščene zasedbe bodo v sredo najprej igrale dodatne kvalifikacije za osmino finala. Žreb bo danes po zadnjih tekmah skupinskega dela svetovnega prvenstva, ko bo tudi slovenska reprezentanca dobila svojega nasprotnika. (M.Š.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: