Skip to content

Bakos.si

Oktobra z Rusijo v Mariboru, od septembra tudi VAR

Slovenska članska reprezentanca jeseni nadaljuje s kvalifikacijami za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022. Slovenijo že v septembru čakata pomembni domači preizkušnji s Slovaško in Malto, oktobra pa se bo reprezentanca na čelu z Matjažem Kekom vrnila na Ljudski vrt. Od septembra v kvalifikacijah za SP tudi VAR.
 
Slovenska reprezentanca bo septembra odigrala tri tekme v sklopu kvalifikacij za nastop na SP 2022. Kekovi varovanci bodo najprej v Stožicah, kakor trenutno kaže tudi z gledalci, gostili Slovaško, tri dni kasneje pa še Malto. V šestem krogu kvalifikacij sledi vroče gostovanje v Splitu pri Hrvaški, ki jo je Slovenija v prvem krogu v Ljubljani premagala z zadetkom Sandija Lovrića. Postalo pa je tudi jasno, da se bo Slovenija z edino domačo oktobrsko kvalifikacijsko tekmo vrnila v Maribor, kamor se vrača prvič po letu 2015, ko je na Ljudskem vrtu v dodatnih kvalifikacijah remizirala z Ukrajino. Zdaj pa bo v Mariboru v osmem krogu kvalifikacij gostovala Rusija, ki pa ima na Ljudski vrt slabe spomine. Slovenija je namreč z zmago v dodatnih kvalifikacijah 18. novembra 2009 dosegla enega svojih največjih uspehov in se takrat uvrstila na svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki.
 
Reprezentance v sklopu kvalifikacij za SP 2022 pa v septembru čaka novost, zaradi katere bodo tudi reprezentančne tekme naredile korak v smeri največjih nogometnih tekmovanj. Pred dnevi sta namreč evropska nogometna zveza (UEFA) in mednarodna nogometna zveza v dopisu članicam prižgali luč za uporabo video tehnologije tudi v kvalifikacijah za SP, kar pomeni, da bo Slovenija drugo in tretjo domačo zmago lovila pod budnim očesom tehnologije VAR. »Po zamiku uvedbe tehnologije VAR zaradi pandemije COVID-19 so rezultati zadnjih analiz Uefe, ob soglasju Fife, pritrdili, da je uvedba video tehnologije izvedljiva, tehnologija pa bo v uporabi od septembra 2021,« so zapisali pri obeh krovnih organizacijah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: