Skip to content

Odbojkarji Maribora so se v Murski Soboti “opekli”, kako bo v nogometu?

ODBOJKA – 7.krog modre skupine 1.A Sportklub lige za moške 2023/24 (17.02.2024): 

Panvita Pomgrad – Maribor 3:1 (25:23, 25:19, 12:25, 25:16)

Dvorana Osnovne šole 1 Murska Sobota, gledalcev 200, sodnika: Franci Kramar, Rok Zajec

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 21, Šormaz 5, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 7, Legen, Bedrač 10, Mirković 17, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR MARIBOR: Fužir 1, Vodušek, Pernuš 4, Adžović 5, McConell 6, Valenčič 3, Bračko 12, Kržič 11, Donik 4, Fink 10, Novak, Kumer (libero). Trener: Sebastijan Škorc.

V četrti medsebojni tekmi sezone so Sobočani drugič premagali Mariborčane. Obe zmagi so dosegli na domačem parketu, tokrat s 3:1 (23,19,-12,16). Tri kroge pred koncem rednega dela modre skupine so se tako utrdili na petem mestu, na katerem imajo pet točk prednosti pred šestim Fužinarjem.

Tekma se je začela izenačeno do rezultata 6:6, nato pa so gostje prvič prišli do višjega vodstva. Z dobro obrambo in asom Pernuša so povedli 6:9, izid pa je domačega trenerja Dejana Fujsa prisilil v prvi polminutni odmor. Prednost dveh do treh točk so tudi v nadaljevanju držali Mariborčani, Sobočani pa so jih končno ujeli pri 15:15 po napadu Bedrača. Ob izenačenju je gostujoči trener Sebastjan Škorc pozval svoje varovance na polminutni odmor, po katerem so gostje znova povedli in minimalno prednost z vmesnimi izenačenji držali do izida 22:22. Zatem so domačini prvič po izidu 5:3 znova prešli v vodstvo in ga zadržali vse do konca niza, katerega je zaključil Mirkovič, ki je bil v zaključku niza  tudi sicer najuspešnejši v napadu. Končalo se je 25:23.


Tudi v drugem nizu so Sobočani tekmo odprli z vodstvom 5:3, po asu Finka pa so gostje rezultat izenačili na 7:7. V nadaljevanju je vodstvo domačih uspel vzdrževati Leonardo Doda, ki je bil uspešen v napadu in prav tako tudi v bloku.  Po uspešnem napadu Mirkoviča in atraktivnem bloku Drvariča so Sobočani pri 15:11 prvič povedli celo za 4 točke. Polminutni odmor Škorca se gostom ni obrestoval, saj so domačini na krilih Dode vodstvo še naprej držali in ga povečali na 6 točk, ko je na semaforju pisalo 21:15. Gostje v končnici niza niso mogli najti pravega odgovora na nalet Prekmurcev, kateri pa so po uspešnem napadu Mirkoviča niz suvereno dobili s 25:19.


Tretji niz so bolje pričeli Mariborčani in povedli s 7:3. Ob upanju, da bi ustavil hiter nalet gostov, je domač trener Fujs svoje varovance pozval na prvi polminutni odmor, ki pa ni prinesel rezultata. Vodstvo gostov se je hitro višalo, z blokom in napadom Kržiča pa je pri 9:19 znašalo kar deset točk. Ob številnih napakah domačinov na servisu in tudi v napadu so gostje niz dobili kar s 25:12, kar je bila tudi najvišja razlika v tem nizu.


Sobočani so četrti niz znova začeli obetavno in povedli s 4:1, vodstvo pa obdržali vse do konca. Pri 8:4 je Škorc sicer igralce poklical na odmor, a je vodstvo domačinov tudi po tem naraslo na 10:4, razliko šestih točk pa je Panvita Pomgrad držala do 13:7. Po daljši prekinitvi zaradi težav pri zapisnikarski mizi se je igra še naprej razvijala v prid Sobočanov, ki so po napakah gostov v napadu in servisu povedli kar z 18:9. Vodstvo domačinov za 10 točk je z asom pri 22:12 priskrbel Bedrač, Panvita Pomgrad pa je četrti niz in tudi tekmo z napadom Šormaza dobila s 25:16 in v nizih 3:1.


Izjave po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

Čestitke za gladko zmago igralcem proti Mariboru, ki je v zadnjih tednih pokazal zelo dobro formo. Predvsem v prvem in drugem nizu smo svoje stvari oddelali tako kot je treba, v tretjem nismo verjeli v sebe in enostavno zaspali, a hvala bogu v četrtem odigrali na nekem nivoju in tekmo na koncu gladko dobili s 3:1. Če bomo verjeli vase, potem vidimo, da smo konkurenčni. A stvari moramo oddelati do konca in ne na pol.


Sebastjan Škorc, trener Maribora:

Pričakovali smo, da bomo nudili boljši odpor. Domači so odigrali dobro tekmo, mi pa po zmagi s Calcitom in napornem tednu – v sedmih dneh četrta tekma, nismo zdržali. To sicer niso nobeni izgovori. Ta poraz je po eni strani dober, da vidimo da zmage niso samoumevne, da je za njih potrebno vedno nekaj narediti. Panvita Pomgrad je bila agresivna od prve točke, bolj so si želeli zmage in jo dobili. Mi bomo naredili dan počitka, nato pa spet garanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: