Skip to content

Bakos.si

Nejc Sterniša in Niklas Tamše državna prvaka!

Karate klub Polzela gostil državno prvenstvo za člane in veterane

Čeprav športnikom še vedno nagaja pandemija korona virusa, je pod okriljem Karate zveze Slovenije, v Polzeli, potekalo letošnje člansko in veteransko državno prvenstvo v karateju. Tekmovalci so se v članski konkurenci pomerili v katah in športnih borbah, pri veteranih pa samo v katah. V članskem tekmovanju se je udeležilo 63 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov, pri veteranih pa je sodelovalo 12 tekmovalcev iz 11 klubov. Kljub zaprtju telovadnic in s tem pomanjkanja treningov in še zlasti tekmovanj, so tekmovalci pokazali veliko pripravljenost in znanje.

Laskave naslove državnega prvaka si je po zanimivih tekmah, prislužilo 14 tekmovalcev in tekmovalk, in sicer – kate in borbe, članice in člani, ter kate veterani in veteranke. Med vsemi državnimi prvaki sta naslova pripadla tudi Nejcu Sterniši (KK Seki) doma iz Lomanoš pri Gornji Radgoni, v katah, ter Niklasu Tamše (Shotokan KK Radenci), v borbah do 60 kg. Vsekakor gre za izjemna dosežka ob dejstvu, da sta fanta stara šele 18 let in sta osvojila članska državna naslova. S tema naslovoma sta postala resna kandidata za člansko Evropsko prvenstvo, ki bo meseca maja letos v Poreču.

Omeniti sicer kaže tudi 2. mesto in naslov državnega podprvaka Blaža Klobasa (KK Radgona) v katah, kjer je njegov klubski kolega Mišel Čuček zasedel 3. mesto. Še eno tretje mesto, in sicer v borbah do 84 kg je osvojil Aleks Klobasa (Shotokan KK Radenci).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: