Skip to content

Kapelčan Tilen Bračko osvojil odlično 15. mesto v Evropi

Z zmagoslavjem Poljakov, ki so med šestimi najboljšimi imeli štiri (prvo, tretje, peto in šesto mesto) tekmovalce, ter odličnimi 7. (Sven Cerjak) in 15. (Tilen Bračko) mestom dveh mladih slovenskih tekmovalcev, je v madžarskem Debrecenu, danes pozno popoldan končana finalna dirka evropskega speedwayskega prvenstva posameznikov v kategoriji 250 ccm! Vsekakor je to odličen dosežek za Tilna Bračka s Kapelskega Vrha, o katerem se je že veliko slišalo, in gotovo se še bo, saj fant še ni povedal svojo zadnjo besedo na slovenskih evropskih in svetovnih ovalnih dirkališčih.

Spomnimo, oval v Debrecenu je že včeraj bil prizorišče dveh kvalifikacijskih dirk, ki sta osmerici prvouvršečnih v dveh skupinah prinašali uvrstitev v finale. V prvi skupini sta Slovenijo zastopala Sven Cerjak in Gregor Zorko, v drugi pa je vozil Tilen Bračko. Prva skupina je vozila opoldne in v hudi pripeki. Sven Cerjak je znova potrdil, da je v odlični formi. V petih polfinalnih vožnjah je zbral 11 točk (zmaga in štiri druga mesta), kar mu je na koncu prineslo 4. mesto, ki pomeni, da je danes, v nedeljo, 7. julija, vozil med šestnajsterico, ki so se potegovali za naslov evropskega prvaka. Zorko je v petih vožnjah prišel do petih točk (zmaga in eno drugo mesto ter ničla in dva odstopa), kar mu je prineslo 11. mesto in žal ni vozil v finalu, v katerega se je uvrstila prva osmerica. Prvo mesto je z maksimalnim točkovnim izkupičkom 15 točk za pet zmag sicer osvojil Britanec William Cairns.

Druga skupina je vozila pozno popoldne, ko je sonce na ovalu proge v Debrecenu še vedno pošteno pripekalo. Bračko se je pogumno zoperstavil agresivnim tekmecem in je v petih vožnjah zbral 9 točk ter je zasedel 7. mesto in se uvrstil med osmerico iz druge skupine, ki se je prebila v finale. Zmago v tej skupini si je sicer s 14 točkami po dodatni vožnji zagotovil Poljak Maksymilian Pawelczak. Slovenija je tako imela v lovu na naslov evropskega prvaka dva predstavnika, tekmeci Cerjaka in Bračka pa je bilo pet Poljakov (Karol Szmyd, Kewin Nycz, Filip Beczkowski, Maksymilian Pawelczak in Maksymilian Kostera), dva Britanca (Cooper Rushen, William Cairns) in dva Danca (Jacob Bolcho Pedersen, Villads Pedersen) ter po en Nizozemec (Lester Mathijsen), Šved (Leo Klasson), Nemec (Thies Schwer), Čeh (Adam Nejezchleba) in predstavnik gostiteljev Madžarov (Zoltan Lovas).

V koliko iz Debrecena dobimo še podrobno poročilo s finalne tekme, bomo objavili naknadno, že sedaj pa Tilnu, enako tudi Svenu izrekamo iskrene čestitke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja