Skip to content

Jorgič s Saarbrücknom v polfinalu lige prvakov

Znani so vsi štirje polfinalisti Lige evropskih prvakov v namiznem tenisu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, je bil po odličnih igrah v dresu slovenske reprezentance in drugem mestu na evropskem TOP 16, uspešen tudi na klubski sceni. S Saarbrücknom je tudi v povratni četrtfinalni tekmi v nemškem obračunu francoski Post SV Mühlhausen pred svojimi navijači zmagal s 3:1. Na prvi tekmi v gosteh je bilo 3:2 za Jorgiča in njegove soigralce.

Pred mesecem dni je na prvi tekmi Jorgič sicer moral priznati premoč Steffena Mengela, ki je zmagal s 3:2, zato pa je do dveh zmag prišel Kun Shang in do ene Patrick Franziska. Na nocojšnji povratni tekmi je bil v vrstah Saarbrückna znova najbolj uspešen Shang, ki je bil boljši tako od Steffena Mengla, kot od Oividiua Ionesca, tokrat pa je po hudem boju s 3:2 (-10, 5, 8, -3, 5) eno zmago za končni uspeh prispeval tudi Jorgič.

V polfinalu bo nasprotnik Saarbrückna ruski Fakel Gazprom Orenburg, ki je v četrtfinalu izločil francoski GV Hennebont. Na obeh tekmah je najboljša ruska ekipa slavila s 3:1, za Fakel Gazprom Orenburg pa med drugim igrajo Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov in Aleksej Liventsov. Tudi drugi polfinalni par bo nemško – rusko obarvan. Za finale se bosta borila ekipi Borussie Düsseldorf in TTSC UMMC iz Sverdlovska.

Prve polfinalne tekme bodo na sporedu v začetku aprila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: