Skip to content

Izjemen dosežek: Tilen Bračko s Kapele končal na 13. mestu v Evropi!

V latvijski prestolnici Rigi se je s finalnimi vožnjami končalo Evropsko prvenstvo za mlajše kategorije v tem atraktivnem speedwayu, kjer je slovenske barve zastopal tudi fant s Kapela, in sicer 14-letni Tilen Bračko, ki je že z uvrstitvijo v finale dosegel izjemen uspeh. Po včerajšnji odlični vožnji se je namreč uvrsti v finale evropskega prvenstva do 16 let starosti, v kategoriji 250 ccm. V prvi polfinalni skupini je namreč Tilen osvojil 8. mesto, kar je bilo dovolj za današnji finale, kjer je mimogrede nastopil tudi njegov donedavni klubski kolega iz Krškega Sven Cerjak, doma sicer iz Senovega, ki je v svoji polfinalni skupini zasedel 3. mesto. Tako je Tilen Bračko, po več desetletjih nov dirkač z radgonskega območja, ki je nastopil v finalu EP.

Ob tem ni nobeno presenečanje, da je danes cela Kapela, Pomurje in Slovenske gorice, in seveda cela Slovenija držala pesti za Tilna Bračka (AMTK Ljubljana), ki po mnenju stroke sodi med velik speedwayski potencial. Konkurenca je za mladega fanta bila premočna, a kljub temu je osvojeno 13. mesto odličen dosežek in gotovo je, da bomo v naslednjih letih spremljali še boljše dosežke fanta s Kapele, ki je mimogrede vnuk nekdanjega tekmovalca in funkcionarja AMD Radgona Rudija Baumana. Mimogrede moramo omeniti, da je drugi Slovenec v finalu Cerjak, na koncu zasedel 10. mesto.

V naslednjih dnevih bomo podrobneje predstavili mladega Kapelčana, ki bo od 1. septembra še zadnje šolsko leto glodal šolske klopi OŠ Kapela, saj bo obiskoval 9. razred.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: