Skip to content

Bakos.si

Goliada v Radomljah – Pomurke slavile 8:4

Včeraj sta bili na sporedu dve tekmi 18. kroga v I. SŽNL, kjer so Pomurke osvojile tri točke v Radomljah. Tam pa je bila prava goliada, saj se je tekma končala z izidom 4:8 Pomurke so sicer zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar. Taokrat pa so gole za gostje iz Pomurja dosegle: Nina kajzba (4), Kaja Korošec (2), Špela Kolbl in Nina Sofia Mc Quarrie (ag) po 1; za domače pa: Zala Kuštrin (3) in daša Dolenšek (1).

ŽNK Nona Pomurje sicer, po petnajstih tekmah, vodi na lestvici z maksimalnih 45 točk. Drugouvrščena Olimpija zaostaja šest točk.

Sandi Bauer, trener, po včerajšnji tekmi proti Radomljam: »V Radomljah nas je pričakalo oblačno in na trenutke izredno deževno vreme. Odigrali smo težko tekmo proti odlično vodeni ekipi, ekipi, ki napreduje iz tekme v tekmo z odličnimi posameznicami, predvsem Zalo Kuštrin, ki nam je povzročala ogromno preglavic. Punce sem vsakič pohvalil za pristop in osredotočenost na tekmo, toda tokrat moram povedati, da predvsem v prvem polčasu nismo bili pravi, kot da nismo na tekmi, kot da je puncam postalo samoumevno, da bo zmaga prišla sama od sebe. Vendar se vse to hitro vrne in potem imaš težave. Ne glede na vse pa naša zmaga nikoli ni bila pod vprašajem. Velike individualne napake igralk so pripeljale do zadetkov domače ekipe, ampak vseeno gre za zelo veliko opozorilo pred tekmami, ki prihajajo.Treba pa je omeniti dejstvo, da se vsak naš nasprotnik želi pokazati in se nam zoperstaviti v najboljši luči. Tako gredo preko svojih meja in prav je tako. Naša naloga pa je, da pokažemo, zakaj smo najboljša ekipa v tem trenutku. Ampak danes na trenutke ni bilo tako in takoj smo bili kaznovani za ležernost in nezbranost. Je pa tudi dejstvo – nikakor ne opravičilo – tudi to, da je bila včerajšnja tekma za vse igralke že četrta tekma v tem tednu, za nekatere mlajše igralke pa celo peta in to se je močno poznalo na igri. Ampak tudi take tekme morajo priti in ne sme nam postati samoumevno, da bodo zmage in zadetki prišli sami od sebe. Na vrsti so počitek in priprave na nedeljo, ko gostimo vedno neugodno ekipo Maribora.«

Foto: Arhiv NZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: