Skip to content

Bakos.si

Bliža se 2. virtualni Maraton treh src – Letos okrog sveta!

Posamezno do skupnega uspeha: 40.075 kilometrov – Radenska bo donirala zeleno steno Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik

Trenutno stanje ne dopušča jubilejnega 40. Maratona treh src, zato so se organizatorji v Radencih odločili nadgraditi lanski 1. virtualni Maraton treh src. Letošnji »maraton« se začne že danes pri vas doma in traja do sobote, 15. maja. Odmerjen je na 40.075 km in organizatorji potrebujejo čim več sodelujočih, da dosežejo zastavljeni cilj. Pridružite se jim!

Zakaj natanko 40.075 kilometrov?

Kilometri predstavljajo obseg ekvatorja, s čimer simbolično obkrožimo svet. »Ta misel se nam zdi še posebej pomembna, saj Maraton treh src ne pozna meja. Vabimo vse tekače, pohodnike in ljubitelje nordijske hoje, da prispevajo svoje kilometre in virtualno zaobjamemo prav vse prebivalce našega planeta,« pravi Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src, ki posebej poudarja geslo: Posamezno do skupnega cilja. Letošnji udeleženci namreč ne bodo hkrati stopili na maratonsko progo. Nanjo se bodo lahko od danes naprej pognali vsak dan, vsak zase in v obdobju petih tednov prispevali svoje kilometre k skupnemu cilju zbrati 40.075 kilometrov.

Zadnji rok za dodajanje kilometrov je sobota, 15. maj 2021. Na ta dan bo objavljen seštevek vseh zabeleženih kilometrov – in če bodo vsi udeleženci skupaj dosegli zastavljeni cilj, bo Radenska Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik postavila zeleno ali živo steno. »Čist zrak je osnova zdravega življenja. Vsem nam pomeni veliko, še posebej izrazito pa ga pri svoji aktivnosti potrebujejo tekači. Ker podjetje ne more prispevati kilometrov, bomo na letošnjem Maratonu treh src simbolično sodelovali z zeleno donacijo,« je dejal Marián Šefčovič, predsednik uprave Radenske.

Vsak prijavljeni udeleženec s plačano startnino lahko v izbrani poslovalnici Hervis po 10. maju prevzame priročen nahrbtnik za športne copate in paketek za vzgojo deteljic za boljši zrak v vašem stanovanju. Namesto klasične medalje za sodelovanje prejmete posebej oblikovan kovinski cvetlični lonček. Naj bo vsak svoje sreče tekač! Prijavite se na: https://www.maraton-radenci.si/srcnizmoremo/prijava/. S prijavnino v višini 15 € in prenosom aplikacije Google FIT pričnite z zbiranjem svojih kilometrov na poti okrog sveta in dokažite, da srčni zmoremo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: