Skip to content

Bakos.si

Aćimović in Elšnik pred tekmo s Španijo

Mlada reprezentanca Slovenije prvenstvo jutri odpira v Ljudskem vrtu, s tekmo proti Španiji, ki na zaključnem turnirju nastopa kot branilka evropskega naslova.

V ekipi vlada odlično vzdušje, je pred zadnjim treningom poudaril Milenko Aćimović. Selektor izbrane vrste je na zadnjem treningu prvič dela s celotno igralsko zasedbo, potem ko so se moštvu včeraj pridružili še Adam Gnezda Čerin, Žan-Luk Leban, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj. Peterica je imela še klubske obveznosti, a se je reprezentanci priključila dobro pripravljena.

“Vsi že komaj čakamo na pričetek evropskega prvenstva. Včeraj smo se kompletirali, danes so na treningu prisotni vsi igralci. Fantje so zdravi in v pričakovanju tekme s Španijo. Čaka nas še uradni trening, celotna ekipa pa komaj čaka, da pričnemo s prvenstvom,” je na novinarski konferenci pred treningom dejal Aćimović.

Selektor Slovenije se zaveda, da bo potrebno v tekmo s Španci kreniti z zbranimi glavami: “Vsi zavedajo, kaj jih čaka, kakšen turnir in nasprotnik je pred njimi. Verjamem, da so že vsi osredotočeni na tekmo, moja naloga pa je, da se umirijo in izklopijo druge stvari. Jutrišnjo tekmo morajo pričakati mirni in iti v dvoboj pametno. Morajo se kontrolirati kot posamezniki in kot ekipa.”

Slovenska reprezentanca je danes prvič trenirala v popolni zasedbi. Bo del taktičnega načrta za spopad s Španijo tudi pritisk visoko na nasprotnikovi polovici? “To je ena od stvari, na katero smo se pripravljali. To mora biti kompaktno in storjeno z glavo, saj gre za tveganje, v katerega se je potrebno spustiti kot ekipa. V to je potrebno verjeti, mora biti uigrano, individualizem pa odpade. Pripravljamo se tudi na to, da jih pritisnemo visoko in jih počakamo. Imamo nekaj možnosti, na kakšen način se lotiti Špancev. Verjamem, da smo dobro pripravljeni,” je zaključil selektor.

Eden od slovenskih adutov na mariborski zelenici bo tudi Timi Max Elšnik. Kapetan mlade reprezentance priznava, da s soigralci nestrpno pričakujejo pričetek prvenstva: “Prisotne je nekaj nestrpnosti, a gre za pozitivno napetost. Že nekaj časa govorimo o evropskem prvenstvu. Kot ekipa komaj čakamo na začetek, da se lahko pokažemo v pravi luči. Šli bomo tekmo po tekmo, vsakič pa bomo dali vse od sebe, da iztržimo pozitiven rezultat. Na koncu bomo videli, kam nas bo to pripeljalo.”

Nasprotniki Slovenije so znani, gre za kakovostne ekipe. Španija ni izjema, Elšnik pa se je s soigralci dodobra spoznal z igro jutrišnjega tekmeca. “Tehnično so zelo dobro podkovani, radi imajo žogo, če bi lahko, bi jo držali celotno tekmo. Fizično morda niso tako čvrsti in nimajo radi duel igre. Imajo veliko samozavesti, prepotentnosti, kar jih lahko kaznuje. Če jim žogo vzamemo na njihovi polovici, moramo biti direktni in izkoristiti trenutek. Čakali bomo na ta trenutek, ko moramo biti pravi in skušati zabiti zadetek. Sicer pa moramo stati čvrsto, jim ne dati veliko prostora za odigravanje. Mislim, da smo zmožni odigrati dobro tekmo,” je optimističen vezist.

Mlada reprezentanca je bila dan pred tekmo deležan tudi spodbude s strani članske izbrane vrste. “Gre za lepo gesto članskih reprezentantov, ki so naši vzorniki. So na nivoju, na katerem si tudi sami želimo biti nekoč. Vedo, kaj je potrebno, da prideš do tega nivoja. Verjamem, da se zavedajo, kaj to evropsko prvenstvo pomeni za nas. Na nas je, da to izkoristimo in marsikomu se lahko potem svet obrne na glavo,” o potezi varovancev Matjaža Keka razmišlja Elšnik.

Dvoboj Slovencev in Špancev se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 18. uri, Timi Max Elšnik pa je prepričan, da bo za reprezentanco stala celotna država.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: