Skip to content

Ringaraja otroških folklornih skupin

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona ohranjamo kulturno dediščino, zato otrokom ponujamo tudi folklorno dejavnost. V okviru obogatitvene dejavnosti Zaplešimo in se zavrtimo v stare čase, otroci spoznavajo različne igre, izštevanke ter ljudske pesmi in plese, se igrajo ljudske igre, to so stare, kmečke, deloma pozabljene igre, katere so se igrali že naši dedki, babice, pradedki in prababice in so se prenašale iz roda v rod.

Otroci s spoznavanjem ljudskih plesov razvijajo svoje ustvarjalne sposobnosti, hkrati pa se na neposreden način srečujejo s kulturo bivanja svojih prednikov. Igre poskrbijo za dobro vzdušje, popestritev in krajšanje časa. Kot nagrada za pridno delo otrok, ki obiskujejo obogatitveno dejavnost, je udeležba na srečanju otroških folklornih skupin, ki je potekalo v Kulturnem domu Sveti Jurij ob Ščavnici včeraj, v četrtek, 28.3.2024.

Našim malim plesalcem čestitamo za uspešno predstavitev na tako pomembnem nastopu, saj smo bili s strani strokovne ocenjevalke deležni samih pozitivnih kritik, staršem pa zahvala za spremstvo in vso podporo. 

Vodji OFS: Marina Rožman in Erika Bračko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: