Skip to content

Bakos.si

Radgonski »šoferji« sodelujejo pri urejanju prometa v času izgradnje krožišča

V sredo 12. januarja so v centru Gornje Radgone stekla dela za izgradnjo krožišča, ki bo namesto sedanjega edinega semaforiziranega križišča v mestu penine in sejmov. Vrednost del, ki jih opravlja GMW d.o.o. iz Turjancev je 770.000 evrov. Ob tem bo občina Gornja Radgona namenila nekaj čez 120.000 evrov, ostalo pa je denar iz državnega proračuna.

Ob začetih delih in spremenjenem prometnem režimu je nastalo v Gornji Radgoni kar precej prometne zmede. Dosedanja avtobusna postaja je denimo prenesena na lokacijo ob železniški postaji, zaprto pa je tudi osrednje parkirišče. Spremenjen pa je tudi prometni režim iz Partizanske ceste k Osnovni šoli Gornja Radgona. Zato je ravnatelj radgonske osnovne šole, katero obiskuje okoli 500 otrok, Dejan Kokol zaprosil Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Gornja Radgona, da poskrbijo za prometno varnost otrok predvsem pred poukom in po pouku. Omenjeno združenje namreč skrbi za varnost otrok tudi ob začetku posameznega šolskega leta. Po besedah enega najbolj dejavnega člana ZŠAM Jožeta Ivajnšiča je bilo prve dni kar veliko prometnega nereda, ker da mnogi starši, ki vozijo otroke do šole vozijo kar »na pamet« oz. ti prav malo upoštevali novo prometno ureditev. Jože Ivajnšič je še povedal, da je ob začetih delih nastalo še nekaj problemov. Omenil je predvsem selitev avtobusne postaj. Potniki, med njimi so tudi radgonski osnovnošolci, ki se sem pripeljejo, so izpostavljeni vsem vremenskim neprilikam. Ob vsem tem radgonsko šofersko združenje odigrava pomembno vlogo in po njihovi zaslugi do sedaj na tem območju Gornje Radgone ni prišlo do kakšne prometne nesreče. Še nekaj več težav v prometu v Gornji Radgoni pa bo nastalo v času, ko bo ves promet usmerjen na obvozne poti po stranskih ulicah mesta.

Sicer pa je predvideno, da bodo vsa dela povezana z rondojem v centru Gornje Radgone zaključena pred pričetkom šolskega leta 2022/2023, v prvi polovici avgusta. Izvajalec del sicer trdi, da bodo svoje delo skušali končati še pred uradno predvidenim terminom. (F.K.)

Fotografija: Franci Klemenčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: