Skip to content

Županja Urška ima 13 (od 21) glasov v občinskem svetu, zaenkrat brez podžupana

Pet strank oziroma list podpisalo koalicijski sporazum za lažje delo lokalne oblasti

Včerajšnja sobota (7.1.2023), prva v letošnjem letu je bila uspešna pri oblikovanju lokalne oblasti v občini Gornja Radgona. V prostorih Gostišča Mencinger v Črešnjevcih je namreč bil podpisan koalicijski sporazum o sodelovanju, ki so ga sklenili županja občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš in stranke oz. liste v občinskem svetu radgonske občine: Lista Skupaj Urške Mauko Tuš (pet članov sveta), Gibanje Svoboda (4), DeSUS (2), Socialni demokrati (1) in Slovenska ljudska stranka (1). Tako bo pet omenjenih strank oziroma list tvorilo koalicijo, ki šteje skupaj 13 članic in članov občinskega sveta, kar pri odločanju zagotavlja večino. Ostalih osem članov v 21-članskem občinskem svetu, je sicer v „opoziciji“, a poznavalci verjamejo, da bodo tudi slednji podprli različne, za občino in občane koristne projekte.

Občinski svet občine Gornja Radgona, v mandatu 2022-2026 sestavlja sicer devet strank ali list, poleg petih koalicijskih so to opozicijska: Lista David Roškar in Radgona je naše mesto (4 svetniki), Lista za Gornjo Radgono (2), Nova Slovenija (1) in Slovenska demokratska stranka (1). Slednja je mimogrede v drugem krogu županskih volitev podprla Urško Mauko Tuš v boju proti Davidu Roškarju.

Ob tem nam je županja zaupala, enako kot v predvolilnem času, da je “koalicija resda ustanovljena, toda sodelovali bomo z vsemi. Nikogar ne bomo izključevali.” Prav tako nam je Urška Mauko Tuš povedala, da se še ni odločila za morebitnega podžupana ali podžupanjo, in to naj bi se izkristaliziralo skoz delo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: