Skip to content

Dominik Štrakl iz Bunčanov novi predsednik podmladka SDS


Slovenska demokratska mladina (SDM), ki je podmladek SDS, je na današnjem kongresu dobil novega predsednika, kar je postal Dominik Štrakl, doma iz Bunčanov v občini Veržej, ki bo 9. februraj star 30 let. Po poročanju STA, premier in predsednik SDS Janez Janša, ki je nagovoril sodelujoče na virtualnem kongresu, je dejal, da bo novi mandat pomembno drugačen od prejšnjih, potrebne pa bo veliko inovativnosti, so v SDM objavili na Twitterju. Časi so zahtevni in takih še ni bilo, to pa čutite tudi mladi, je poudaril Janša. Po epidemiji bo svet po njegovih besedah nekaj časa drugačen, bolj virtualen, kar ima dobre in slabe posledice.”Stopate v kruto in zanimivo življenje,”je napovedal.

V času levih vlad, ki so vladale večino let, se je po njegovi oceni zanemarjalo ključna vprašanja, tako vprašanja demografije in oskrbe starejših. Aktualna vlada pa je to postavila v ospredje, je poudaril. Izpostavil je, da je bilo v zadnjih 12 letih, ko so bile na oblasti leve vlade, za študentske domove namenjenih približno 35 milijonov evrov. Medtem so v istem času po njegovih besedah študentske organizacije z naslovom na Metelkovi 6 v Ljubljani dobile več kot 50 milijonov evrov.

Kot je dejal, si še pred petimi leti nismo predstavljali, da se bo”na območju interneta, ki je največji izravnalec med ljudmi, dogajala takšna cenzura, kot se zdaj”.”Pred nami je spopad za vrednote, ki bo bolj obsežen zaradi globalne tehnologije, izhod pa ni samoumeven,”je ocenil.

Poudaril je, da je za prihodnost SDS in prihodnost Slovenije mnenje podmladka pomembno.”V naše programe vključujemo vaše poglede, poglede mladih, ki bodo to državo vodili naprej,”je zagotovil.

Štrakl je na mestu predsednika SDM sicer nasledil državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade in nekdanjega poslanca SDS Žana Mahniča

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: