Skip to content

David Klobasa nas bo zastopal v Državnem svetu RS, iz Prekmurja Jasmina Opec Vöroš

David Klobasa nas bo zastopal v Državnem svetu RS, iz Prekmurja Jasmina Opec Vöroš

V okviru letošnjega super volilnega leta, ko smo izbirali vse razen evropskih poslancev, so danes popoldan volili še državne svetnike. V Ljutomeru je potekal volilni zbor za člana Državnega sveta – predstavnika lokalnih interesov v volilni enoti 8, kjer je zastopanih 17 občin z desnega brega reke Mure – upravne enote Gornja Radgona, Lenart, Ljutomer in Ormož). 23 elektorjev je izbiralo med šestimi kandidati (Branko Šumenjak, Mojca Žnidarič, Izak Matej Ciraj, David Klobasa, Roman Leljak in Janez Leopold), ki so jih že ored tem potrdili občinski sveti. Na zboru je največ, sedem glasov, prejel župan občine Sveta Trojica, David Klobasa, ki je tako, postal novi državni svetnik (namesto Šumenjaka), kot predstavnik lokalnih interesov za 17 lokalnih skupnosti ( Apače, Benedikt, Cerkvenjak, Gornja Radgona, Križevci, Lenart, Ljutomer, Ormož, Radenci, Razkrižje, Sveta Ana, Sveti Jurij ob Ščavnici, Središče ob Dravi, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Veržej).

„Najprej se zahvaljujem vsem elektorjem, ki so glasovali zame. Prevzel sem zahtevno nalogo povezovanja Slovenskih goric in Prlekije, torej vseh teh sedemnajstih občin. Upam, da bom tudi med mandatom lahko sodeloval v vsemi elektorji in ne samo s temi, ki so danes glasovali zame. Vsaj dvakrat letno bom skupaj z elektorji skliceval pogovorne večere na temo sodelovanja na področju gospodarstva in turizma. Skratka želim povezati te občine,“ je po izvolitvi dejal David Klobasa, ki je mimogrede na županskih volitvah bil prepričljiv, enako pa je njegova lista dobila prva vsa svetniška mesta v trojiški občini.

Prekmurje: Jasmina Opec Vöroš je nova članica državnega sveta.

Na volilnem zboru za volitve člana državnega sveta – predstavnika lokalnih interesov v volilni enoti 11, ki zajema 19 prekmurskih občin (Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci Tišina, Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana) in je potekal v sejni sobi murskosoboške občine, so danes elektorji iz navedenih občin izvolili novo članico državnega sveta.

To je postala Jasmina Opec Vöroš, ki je tako premagala protikandidata, dobrovniškega župana Marjana Kardinarja in Marjana Maučeca, dosedanjega večletnega državnega svetnika. Na tajnih volitvah je Jasmina dobila 11 glasov, Kardinar in Maučec pa oba po 8.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: