Skip to content

Anton Balažek odstopil kot začasni vodja DeSUS

Travmam v upokojenski stranki ni videti konca, 13. kongres stranke bo 19. junija

Nekdanji lendavski župan Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS. Svet stranke je na današnji seji za vodenje DeSUS do volilnega kongresa imenoval podpredsednico stranke Brigito Čokl, so za STA potrdili v DeSUS. Balažek je vodenje stranke prevzel po tistem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke. Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika DeSUS, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa.

Svet DeSUS je danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu aktivnosti do volilnega kongresa. Po seji sveta stranke so sporočili, da so sprejeli tudi vse potrebne sklepe za začetek priprav na 13. kongres stranke, ki bo 19. junija. Program aktivnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje.

Aktivnosti vključujejo projektno sodelovanje in dialog z vsemi strankami ter civilnimi združenji za doseganje programskih ciljev DeSUS, predvsem na aktualnih področjih, kot so pokojnine, okrevanje po epidemiji covida-19 in dolgotrajna oskrba starejših. Pri tem DeSUS ostaja sredinska stranka z zmerno opozicijsko držo in se zavzema za varovanje pravne in socialne države, so zapisali v stranki minuli teden po seji izvršnega odbora

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: