Skip to content

Bakos.si

Vloženi denar se bo povrnil z obrestmi

V Gornji Radgoni posodabljajo javno razsvetljavo

Že v lanskem letu se je v sklopu sistemske večletne prenove javne razsvetljave v občini Gornja Radgona izvedla zamenjava dotrajanih in neustreznih svetilk v nekaterih ulicah mesta penine in sejmov Gornje Radgone in tudi v bližnjih okoliških naseljih. Tako je zadeva že urejena na naslednjih lokacijah: krožišče na državni cesti med Partizansko, Ljutomersko in Mariborsko cesto; Ulica ob progi, Maistrov trg, Čremošnikova ulica, Šlebingerjev breg, Simoničev breg, Mladinska ulica, Porabska ulica in Kocljeva ulica, v mestu Gornja Radgona; v naselju Mele ob državni cesti Gornja Radgona – Radenci in v notranjosti naselja Mele; v naselju Črešnjevci ob državni cesti Gornja Radgona – Spodnji Ivanjci (od križišča pri tovarni Odelo, v smeri proti naselju Orehovci).

Na vseh navedenih lokacijah je bilo skupaj zamenjanih 169 neustreznih svetilk z novimi LED svetilkami v skladu z veljavno Uredbo o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja. V Ulici ob progi je bilo istočasno postavljenih tudi sedem novih kandelabrov. Vrednost celotne prenove javne razsvetljave je, po pogodbi z izbranim izvajalcem E+projekt, elektro storitve d.o.o. iz Šratovcev, znašala 87.197,07 EUR. Omenjeni znesek se bo gotovo povrnil z obrestmi, saj nove svetilke med drugim varčujejo z energijo-

V naslednji fazi prenove je predvidena zamenjava neustreznih svetilk z novimi LED svetilkami v Vrtni in Lackovi ulici, na Prešernovi cesti in Delavski poti, v delu naselja Črešnjevci ob državni cesti (do križišča pri stari Muri) ter izgradnja nove javne razsvetljave na Jurkovičevi ulici, delno na Čremošnikovi ulici in na Tratah od Davidovega hrama do betonarne Tivadar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: