Skip to content

Tržni hit RoPump je postal inovacija 2022

ROTO je v torek zvečer, 20. septembra 2022, prejel priznanje GZS za inovacije 2022. Priznanje je prejel za inovacijo hišnega črpališča RoPump. RoPump je trenutno eden od najbolj uspešnih in priljubljenih izdelkov na trgu. 

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 20. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah.

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Rdeča nit letošnje podelitve je bila Z inovacijami presegamo meje. In to zagotovo velja za izdelek RoPump.

Tipsko črpališče v spletni prodaji po Evropi

V ROTO razvojnem centru v Puconcih smo namreč na podlagi povpraševanja iz Francije in Nemčije razvili tipska črpališča. Rešitev smo standardizirali do te mere, da lahko črpališča uspešno prodajamo preko največjih spletih trgovcev v Evropi. RoPump je zato trenutno eden izmed najbolj uspešnih in priljubljenih izdelkov na trgu. 

Iz recikliranega materiala in … energetsko varčno

Hišna črpališča RoPump so sicer namenjena prečrpavanju odpadnih fekalnih ali meteornih vod v višje ležečo kanalizacijo ali čistilno napravo.

Sklop hišnega črpališča je izdelan iz naravi prijaznega polietilenskega [PE] jaška in skrbno izbranih komponent, kot so krmilna naprava, potopne črpalke s podnožjem, nivojska oz. plovna stikala, nepovratni in zaporni ventili, tlačni cevovod in pokrov. Jašek črpališča je s pomočjo tehnologije rotomoulding izdelan iz recikliranega materiala, ki predstavlja vsaj 70% teže jaška. Zasnova jaška z polkrožnim dnom omogoča namestitev varčnih črpalk in izčrpanje celotnega medija iz črpališča, kar zmanjša število vklopov. Polkrožno dno jaška obenem omogoča vgradnjo črpališča na področjih z visoko podtalno vodo, kjer se t.i. podstavek črpališča lahko zasidra v betonsko ploščo ali ob betonira z suhim betonom.

Samo porabo energije se dodatno optimizira z uporabo krmilne naprave za upravljanje črpalk, ki napravo v primeru manjših dotokov medija v črpališče preklopi v varčni način in ji zagotovi daljšo življenjsko dobo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: