Skip to content

Prejeli so 28 Zlatih priznanj in kar 12 prestižnih nazivov Zvezde odlične kakovosti

Potrjena odličnost Žitovih kruhov in pekarskih izdelkov

Na 24. senzoričnem ocenjevanju izdelkov s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva, ki ga
organizira Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), je
Žito prejelo kar 40 priznanj za kakovost svojih izdelkov. 28 Žitovih izdelkov je prejelo Zlato priznanje
za leto 2024, kar 12 Žitovih kruhov in pekarskih izdelkov pa je prejelo prav posebno priznanje – naziv
Zvezda odlične kakovosti. Prestižni naziv, ki ga letos podeljujejo prvič, prejmejo namreč izdelki, ki so
zadnji pet let zapored na senzoričnem ocenjevanju prejeli Zlato priznanje za odlično kakovost.
Na letošnjem, 24. ocenjevanju izdelkov GZS – ZKŽP so strokovnjaki na senzoričnem panelu ocenjevali
izdelke iz kategorij kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin, svežih slaščic
v hladni verigi ter izdelke iz testa (njoke, cmoke, štruklje) in sendviče. Pri tem so ocenili obliko, videz,
strukturo ter vonj in okus izdelka. Nagradili so skupno 40 Žitovih izdelkov, od tega jih je 12 prejelo naziv
Zvezda odlične kakovosti, ki ga prejmejo izdelki, ki so pet let zapored, torej na vseh ocenjevanjih od
leta 2020 do 2024, prejeli Zlato priznanje za odlično kakovost. Kar 28 Žitovih izdelkov je prejelo tudi
odličje kakovosti za leto 2024.
»V Žitu smo v odgovornosti do potrošnikov zavezani pripravi kakovostnih izdelkov, ki jo uresničujemo s
pozornim izborom najboljših sestavin, izbranimi recepti in predanim delom naših pekov. Za nas je
največja pohvala in hkrati dokaz, da dobro delamo, ko kupci tako doma kot po svetu izberejo naše
izdelke. Ponosni smo, da njihovo kakovost potrjujejo tudi številne prejete nagrade. Zagotovo je med
njimi prav posebno potrdilo osvojeni nazivi Zvezda odlične kakovosti, saj gre za ugledno priznanje, ki
dokazuje dolgoročno odličnost in zanesljivo kakovost naših kruhov in pekovskih izdelkov skozi leta.
Prestižni naziv je šel v roke Žitovim najbolj prepoznavnim kruhom in večkrat nagrajenim kruhom, ki
kažejo na dolgoletno tradicijo ustvarjanja vrhunskih izdelkov. Zaveza kakovosti ostaja tudi temelj za
naše prihodnje delo,« je ob prejemu nagrad izpostavil Rok Cankar, direktor poslovnega programa
pekarstva v Žitu.
V Skupini Žito so s številnimi vlaganji v pekarsko dejavnost in njeno posodobitev kot tudi v posodobitev
poslovanja v obdobju 2022-2024 dosegli kar za 24,9 milijona evrov naložb. S tem bo Skupina Žito v
posodobitev v treh letih vložila več, kot je bilo vloženih v preteklih šestih letih. Posodobitev poslovanja
bo izboljšala učinkovitost proizvodnega procesa, hkrati pa bo omogočila tudi boljše delovne pogoje za
zaposlene v proizvodnih obratih. Tudi tako uresničujejo svojo zavezo priprave vrhunskih izdelkov ter
postavljajo trdne temelje za krepitev tržnega položaja tako na domačem kot drugih trgih.
Žitove Zvezde odlične kakovosti za obdobje 2020-2024 so:

  • Jelenov kruh 1 kg, Hribovc 1 kg, Stoletni kruh, Martinov kruh, Ajdov z orehi, Koruzni kruh, Kruh
    s semeni, Italijanski kruh, Jelenov kruh 0,5 kg, Hribovc 0,5 kg, Pirina štručka, Pizza štručka
    Organizacijska jedinica
    Z Zlatim priznanjem za kakovost za leto 2024 so bili nagrajeni naslednji Žitovi izdelki:
  • Kruhi: Jelenov kruh 1 kg, Hribovc 1 kg, Stoletni kruh, Ajdov kruh z orehi, Drožnik, Koruzni kruh,
    Kruh s semeni, Martinov kruh, Italijanski kruh, Praznični kruh, Drožeta, Pirin kruh, Koruzni
    Drožnik, Bela štruca, Hribovc 0,5 kg, Jelenov kruh 0,5 kg, Kruh 5ka, Drožnik s semeni, Črna
    rustikalna štruca, Cesarski kruh s semeni, Mešani domači hleb
  • Pekovska peciva: Sirova štručka, Pirina štručka, Pizza štručka
  • Fina pekovska peciva: Potička orehova, Gorenjka Mini rolade vanilja z lešnikovim posipom
  • Izdelki iz testa: Zlato polje Domači skutni štruklji, Zlato polje Ajdovi skutni štruklji
    Žito je v vseh letih ocenjevanja za kruh in pekovske izdelke skupaj z letošnjimi prejelo že 541 Zlatih
    priznanj za odlično kakovost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja