Skip to content

V društvu močno prevladujejo članice

Radgonski pododbor DU Gornja Radgona opravil zbor članstva

Društvo upokojencev Gornja Radgona, ki deluje v treh pododborih (Gornja Radgona, Črešnjevci – Zbigovci in Spodnja Ščavnica), v vsakem pododboru ločeno opravijo zbore članstva. Iz teh se tudi izvoli skupno 15 delegatov za volilno konferenco, saj je letos volilno leto. Pododbor Črešnjevci – Zbigovci v katerem je 162 članov (med njimi je 98 žensk) je opravil svoj zbor že v soboto, 4. marca. Pododbor Gornja Radgona, ki ima v svojih vrstah 346 članov (med njimi je 241 žensk) pa se je sestal v soboto, 18. marca v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona. Na zboru, ki se ga je udeležilo 64 članic in članov, je za uvod višja medicinska sestra Slavica Mencinger, vodja Center za krepitev zdravja ZD Gornja Radgona predstavila nekatere specifičnosti v zvezi s problematiko starejših in smernice kako in kje tovrstne težave reševati.

Zbora pa se je udeležila tudi Urška Mauko Tuš, županja občine Gornja Radgona, ki je zaželele upokojencem, da ostanejo čim bolj kreativni zdravi. Sicer pa je Inge Ivanek, ki predseduje društvu že 18 let predstavila dejavnost društva skozi vso lansko leto. Ugotovila je, da je bilo opravljeno veliko vsega. Tako je dejavnost radgonskih upokojencev po premoru v času korona ukrepov zopet zaživelo. V finančnem pogledu je bilo društvo uspešno. To že nekaj let gospodari z okrog 17.000 evri, lansko leto pa je v blagajno »nateklo« še 16.000 evrov namenskih sredstev za ureditev strehe na balinišču ob DSO Gornja Radgona. Kot je povedala Marjana Fekonja, ki vodi radgonski pododbor, sam pododbor ne razpolaga z lastnimi sredstvi in tako bo tudi v naprej. Na zboru je bilo podeljeno nekaj priznanj in zahval. Na volilni konferenci, ki bo v mesecu maju bodo delegati volili novo vodstvo. Vse kaže, da bo večina vodstvenih nalog v naprej »naloženo« dosedanjim funkcionarjem. Po zboru je bilo v Domu starejših še kosilo za vse prisotne, za kar je vsak posamezni udeleženec prispeval po deset evrov.

Omeniti tudi kaže, da je ves čas trajanja zbora bila prisotna tudi gostiteljica, direktorica DSO Gornja Radgona, dr. Suzana Bračič Arcet, ki je vsem zbranim zaželele čim lepše življenje v upokojenskem času ter predvsem obilo zdravja. (F.K.)

Fotografije: Franci Klemenčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: