Skip to content

Upokojenci in invalidi sami skrbijo za svoje objekte

Uredili so brunarico in klopi ob balinišču, ki ga koristijo starostniki, upokojenci, invalidi in vsi občani

Mesto penine in sejmov Gornja Radgona že od leta 2008, tik ob reki Muri, svojim občanom, zlasti upokojencem in invalidom ponuja balinišče. In ker se slednje nahaja praktično za steno Doma starejši občanov (DSO), poleg upokojencev, invalidov, mnogih občanov in gostov, ga koristijo tudi stanovalci-starostniki iz doma. Sodobno, dvostezno balinišče, je lep, majhen športni objekt, ki je namenjen prav vsem, tako stanovalcem, doma, kot upokojencem, invalidom, članom Združenja multipla skleroza, in vsem drugim občanom Gornje Radgone, ter celega območja. Na balinišču, ki je urejeno tudi za tekmovalce na invalidskih vozičkih, pa poleg rekreacije, potekajo tudi tekmovanja širšega pomena, tako na nivoju regije kot države in širše.

A tudi takšni športno rekreacijski objekti, kakršno je radgonsko balinišče, urejeno po predpisih in standardih balinarske zveze, je potrebno vzdrževanja. In za to skrbijo kar sami koristniki, upokojenci in invalidi, ki sproti skrbijo za sam teren za igranje, sedaj ob pripravah na jesen in zimo pa so se temeljito lotili svoje brunarice, ter klopi okrog igrišča. Vse so lepo očistili in sveže prebarvali ter tako zaščitili pred propadanjem. Vodstvo DSO Gornja Radgona je nabavilo barve, s svojim prostovoljnim delom pa so se izkazali člani domačega upokojenskega društva: Stanko Bac, ki je mimogrede vodja balinišča, Ivan Potrč, ki je tudi referent za šport Medobčinskega društva invalidov Gornja Radgona, Franc Fajfar, Ivan Kolar, Dušan Talaber, Dani Vrabl, Marjana Fekonja in Feliks Celcer, ki je mimogrede izdelal tudi lepo leseno klop, ki stoji tik ob brunarici. „Vsi mi smo iz preteklosti vajeni prostovoljnega dela, ki vedno nekomu koristi. In tako smo tudi tukaj izkoristili priložnost, da smo si polepšali našo lepo brunarico ter klopi, ki jim sedaj deževje in sneg ne bodo mogli do živega. Hvala vsem, ki nam pomagajo, DOS Gornja Radgona in tudi našemu društvu upokojencev,“ nam je povedal vodja balinišča Stanko Bac, ki je mimogrede sam poskrbel tudi za vrtno kegljišče, ki je še ena lepa pridobitev za vse, ki se zadržujejo in rekreirajo na čudovitem območju med domom starejših in reko Muro, v neposredni bližini mestnega parka in športnega centra Trate.

Tako Bac, kot ostali prisotni so izrazili željo, da bi se ob balinišču in vrtnem kegljišču na Tratah družilo več upokojencev, invalidov in drugih občanov. To nikogar nič ne stane, vsem pa lahko koristi pri rekreaciji, zabavi in krajšanju časa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: