Skip to content

Ste utrpeli škodo v neurju v začetku junija? Občina GR zbira prijave do 17. julija!

PRIJAVA ŠKODE na kmetijskih zemljiščih zaradi plazov, objektih zaradi posledic močnega neurja z dežjem in vetrom v času od 3. do 7. junija 2024 (sprejem vlog traja do vključno 17. julija 2024)

Obvestilo – PRIJAVA ŠKODE na kmetijskih zemljiščih zaradi plazov, objektih zaradi posledic močnega neurja z dežjem in vetrom v času od 3. do 7. junija 2024 na območju občine Gornja Radgona (PDF) 

OBRAZEC 1 –  Ocena škode na kimetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči (PDF)

OBRAZEC 4 – Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči (PDF)

Cenik – Izhodiščne povprečne cene za ocenjevanje delnih škod na stavbah (PDF)

OBRAZEC 5 – Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo), povzročene po naravni nesreči (PDF)

Sklep Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje  o pričetku ocenjevanja škode (PDF)

***** 

Občinska komisija za ocenjevanje škode ob naravnih in drugih nesrečah v kmetijstvu in na stvareh v Občini Gornja Radgona, na podlagi Sklepa Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, št. 844-15/2024-18 – DGZR, z dne 26. 6. 2024, izdaja naslednje

O B V E S T I L O

PRIJAVA ŠKODE NA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČIH ZARADI PLAZOV, OBJEKTIH

 ZARADI POSLEDIC MOČNEGA NEURJA Z DEŽJEM IN VETROM

 v času od 3. do 7. junija 2024

 na območju občine Gornja Radgona

Pozivamo vse občane, ki so zaradi posledic močnega neurja z dežjem in vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih v času od 3. do 7. junija 2024 utrpeli škodo na kmetijskih zemljiščih (plazovi), stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih, da prijavijo škodo.

Prijava škode se izvede tako, da oškodovanec izpolni

  • OBRAZEC 1 – Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči;
  • OBRAZEC 4 – Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči (opis škode oz. šifre škode na stavbah izpiši iz priloge tega obvestila cenik-za-obrazec 4);
  • OBRAZEC 5 – Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo), povzročene po naravni nesreči;

Obrazci so na razpolago na spletni strani občine »https://www.gor-radgona.si«  ali na občinski upravi Občine Gornja Radgona.

Izpolnjevanje obrazcev in popis ocene škode posledic močnih neurij z obilnim deževjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih bo trajalo od 1. julija do vključno 17. julija 2024.

Veliko škodo sta utrpela tudi Kocetova iz Zbigovcev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja