Skip to content

Priznanji tudi za gospodarska subjekta

Svečano so obeležili 16. občinski praznik občina Apače

Poleg številnih dogodkov in prireditev s katerimi so obeležili 16. občinski praznik, je v Apačah potekala tudi slavnostna seja, katero je z nastopom popestrila Nina Pušlar, in na kateri so med drugim podelili občinska priznanja. Uvodni nagovor je imel župan, dr. Andrej Steyer, ki je izpostavil, da se morajo občani ob prazniku veseliti tega, kar v občini imajo, vsega, kar so dosegli oni, njihovi predniki, obenem pa zreti v prihodnost. Ker je občino primerjal s simboliko drevesa, je dodal, da morajo stremeti k temu, da bo koreninski sistem čim bolj zdrav in da bo razvejanost velika, saj raznolikost daje bogastvo družbi, obenem pa enoumje ni dobro. O investicijah na slavnostni seji ni posebej govoril.

„Želim, da si ustvarite svoja trdna stališča, ki jim sledite in h katerim ste vedno namenjeni,“ je dejal župan, ki je pred podelitvijo priznanj in zahval, dodal: „Naši mladi, pa tudi manj mladi, ki so prejemniki priznanj, so na dobri poti, ker so dokazali, da z vztrajnostjo, pogumom in z usmerjenim ciljem lahko dosežeš marsikaj. Glas o občini gre s temi nagrajenci tudi v svet,“ je dodal, Steyer, ki je podelil kar nekaj županovih priznanja za uspešnost na glasbenem področju. Prejele so ga: Nika Lah, Larisa Žižek, Hana Steyer in Lucija Steyer, ki obiskujejo Glasbeno šolo Gornja Radgona, ter Pia Kralj, Leja Krancelbinder, Lara Krancelbinder, Samuel Urbanič Rudolf in Amadeja Urbanič Rudolf, ki obiskujejo Glasbeni atelje Bach.

Priznanje župana je za velik doprinos k lokalni skupnosti in promocijo občine na lokalni, nacionalni in evropski ravni prejela: Marinka Trost, za osvojeno prvo mesto na evropskem tekmovanju v predelavi Harley Davidson motornih koles Vito Klemenčič, za dosežene uspehe na plesnem področju Rebeka Drev, za doseženo izobrazbo in naziv doktor znanosti Petra Hamer, za dosežene uspehe na področju lovskega strelstva Ana Ščap, za športno udejstvovanje iz naslova kolesarstva in dosežene uspehe in promocijo občine Ekipa Apače-Mlinarji in za tradicionalno organizacijo prireditve otroški dan ŠTD Mahovci. Zahvala župana občine Apače je šla v roke predstavnikom podjetja Knuplež nepremičnine d.o.o in Elektra Maribor, OE Gornja Radgona, in sicer za odlično sodelovanje in izvedene investicije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: