Skip to content

Plače v januarju bistveno nižje kot v decembru, izjema občina Apače

Statistični urad Republike Slovenije je pred dnevi objavil podatke o plačah v Sloveniji v letošnjem januarju. Po teh podatkih je bila povprečna neto plača zaposlenih v Sloveniji 1.477,34 evra, v decembru lani pa 1.529,86 evra. Tako je bila povprečna neto plača v naši državi v letošnjem januarju nižja od decembrske za kar 52,52 evra.

Ko gre za Upravno enoto Gornja Radgona pa je bila januarska plača 1.310, 45 evra. oz. 40,74 evra manj kot v decembru lani. Na območju občine Apače je znašala v januarju povprečna neto plača 1.255,02 , kar je, 40,74 evra več kot lani decembra. To je tudi edina občina z radgonskega območja, kjer so bile letos januarja povprečne neto plače višje kot lani v decembru. Na območju občine Gornja Radgona je bila letos v januarju povprečna neto plača na zaposlenega 1.310,73 evra. Tako je bila povprečna januarska neto plača na zaposlenega na območju občine Gornja Radgona nižja od decembra lani kar za 63,05 evra. Na območju občine Radenci so zaposleni v letošnjem januarju imeli v povprečju 1.322,19 evrov neto plače. V lanskem decembru je bila ta višja za 55,85 €. Zaposleni z območja občine Sveti Jurij ob Ščavnici so v letošnjem januarju imeli v povprečju 1.320,85 evrov neto plače, kar pomeni, da so v januarju zaslužili v povprečju 20,03 evra manj kot lani v decembru.

Prav gotovo je mesec december že vrsto let tisti mesec v posameznem koledarskem letu, ko so plače nekoliko višje kot v preostalem delu leta. Sicer pa območje Upravne enote Gornja Radgona vseskozi zaostaja za plačami v slovenskem merilu. (F.K.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: