Skip to content

Pirotehnik deaktiviral 200-kilogramsko bombo

Danes, ob 9.46 uri so v bližini Železniške postaje Pragersko, v občini Slovenska Bistrica, pri gradbenih delih delavci naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo, in sicer angleško letalsko bombo težko okoli 200 kilogramov, iz obdobja druge svetovne vojne. Posredujejo pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske in Severnoprimorske regije. Nevarno najdbo, ki ni predstavljala nevarnosti za okolico so odstranili in do uničenja shranili na varno. Med intervencijo so Slovenske železnice začasno ustavili promet na relaciji Pragersko – Ptuj.

„Policijska uprava Maribor je bila danes ob 9.50 uri s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da je bilo na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko najdeno neeksplodirano eksplozivno sredstvo. Policijska patrulja je zavarovala kraj dogodka, na kraj najdbe je prišel dežurni

pirotehnik iz Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, ki je ocenil, da gre za neeksplodirano bombo iz II. svetovne vojne, dolžine približno en meter in premera 25 cm, ter težko okoli 200 kg. Pirotehnik je na kraju neeskplodirano bombo deaktiviral in bo s strani pristojnih služb kmalu

odpeljana s kraja najdbe. Policijska patrulja je ustrezno zavarovala lokacijo najdbe, Slovenske železnice so začasno ustavile promet na relaciji Pragersko – Ptuj, neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico ni,“ so sporočili s PU Maribor, kjer so kljub temu, zaradi zagotavljanja varnosti, apelirali na vse, da se pred odvozom ne približuje lokaciji najdbe.

Pozneje je vodja izmene OKC Maribor, Boštjan Ropič, sporočil, da so pirotehniki iz Uprave za zaščito in reševanje, bombo v Pragerskem varno odstranili, odstranitev je potekala brez posebnosti.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: