Skip to content

Največ bodočih mladoporočencev na predstavitvi „Sanjske poroke“

Na 5. predstavitvi v motelu Čarda so ponujali vrsto idej za organizacijo poroke, potrebno je najti le ženina in nevesto

Po nekaj letih premora je minulo nedeljo, nekako pred „uradno sezono porok“, v motelu Čarda v Nemčavcih pri Murski Soboti potekal odmeven, tradicionalni že 5. poročni sejem ali kot so prireditev poimenovali organizatorji, predstavitev „Sanjske poroka 2023“. Na letošnjem poročnem sejmu se je predstavilo okoli 20 slovenskih in hrvaških razstavljavcev s ponudbo storitev in produktov za pripravo sanjske poroke. S tem je organizator Motel Čarda, s soorganizatorji in v sodelovanju z razstavljavci, predvsem parom, bodočim mladoporočencem, na enem mestu predstavili nove trende in jim osebno svetovali pri načrtovanju in izvedbi poroke. Na letošnjem 5. poročnem sejmu, ki je potekal v veliki dvorani Motela Čarda, kjer mimogrede lahko pripravijo poroko med 50 in 200 udeleženci, so se predstavili saloni poročnih oblek, zlatarji, fotografi, ponudniki poročnih tort in slaščic, gostinci, zlatarji, dekoraterji, ponudniki penin ter mnogi drugi, ki imajo kaj ponuditi ob nepozabnem življenjskem dogodku. Med obiskovalcem je dejansko bilo največ parov, ki se v bližnji ali daljni prihodnosti namerava poročiti.

Vsem bodočim mladoporočencem in seveda drugim obiskovalcem, so se tako predstavili: Motel Čarda – gostinska poročna lokacija, Miam Gornja Radgona – cetering gostinska ponudba, Slaščičarna – Cukerpekarca Sveti Jurij ob Ščavnici, Cvetličarna Florjana, Animacija otrok na poroki – Pet prstkov, Dalivoj Titan, Zlatarstvo Mandič, Zlatarstvo Tkalec, Zlatarstvo A & L, Penine Radgonske gorice, Vina Krampač, Salon vjenčanica Lidija Čakovec – ženske poročne obleke, Gallotti Čakovec – moške poročne obleke, Video studio Signal Darko Džuban, Glasba – Skupina Misteri, Larisa Sreš & Skupina Avantura, Ksenija Šašek, Plesna šola Zeko, Kozmetika – Studio S, Silvija Šimon, Revija Moja poroka, Avtocenter Lepoša…

Kot so nam zaupali organizatorji, so se po kar nekaj letih znova odločili za organizacijo poročnega sejma predvsem zato, ker pri organiziranju poroke tudi sami potrebujejo „zunanje sodelavce“, ki jim pomagajo dopolniti njihovo prioritetno ponudbo, ki je gostinstvo. Predvsem pa so znova želeli ponuditi bodočim mladoporočencem vse na enem mestu za načrtovanje njihovega sanjskega dne, se pravi: poročno obleko, poročne prstane, torto, šopek, fotografiranje, video snemanje, ipd. „To je tudi priložnost za zbiranje informacij, ogled vsega, kar je v trendu, novega in tudi razburljivega“, so nam zagotovili organizatorji v motelu Čarda, kjer je njihov hotel, kot organizator sejma predstavil prostor, različna omizja s pogrinjki, zlatarji so na ogled postavili svoje poročne prstane, fotografi svoje albume polne lepih spominov na minule poroke, poročni saloni so pripeljali najnovejše kreacije ženskih poročnih oblek, manjkalo pa ni niti moških oblek.

Cvetličarji so predstavili cvetlične dekoracije in balonske okrasitve, na voljo so bile tudi pokušine okusov poročnih tort in peciv slaščičarjev ter ponudnikov ceteringa. Prisotne so bile tudi kozmetične storitve, kjer so kozmetičarke marsikoga poskusno naličale ali pa svetovale pri poročni manikuri in pedikuri. Zraven so bili tudi številni glasbeniki, ki mladoporočence pospremijo v skupno življenje, ponudniki šotorov, ozvočenj ipd. V primerjavi s prejšnjimi predstavitvami „Sanjska poroka“ je tokrat izostal priljubljeni duhovnik evangeličanske cerkve Simon Sever iz ECO Bodonci, ki je običajno bodočim mladoporočencem predvsem govoril o tem, kako potekajo ekumenske poroke, kajti prav na skrajnjem severovzhodu države, kje živi največ pripadnikov Evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi v Sloveniji, imajo veliko mešanih zakonov. Na takšnih porokah sta običajno prisotna duhovnika obeh veroizpovedi, katerim pripadata nevesta in ženin.

Na enem mestu je bilo vse kar je potrebno za poroko, le ženina in nevesto je potrebno izbrati

V veliki Čardini dvorani, kjer je tudi tokrat potekal sejem Sanjska poroka, so se predstavili predvsem lokalni ponudniki različnih storitev, kot so: Čarda bo prikazala različna poročna omizja; Poročne obleke za nevesto in ženina; Zaročni in poročni prstani; Fotografi in snemalci; Različne poročne dekoracije; Glasbeniki; Floristika; Slaščičarstvo; Kozmetika; Plesna šola ter ostali ponudniki, ki soustvarjajo poročni dogodek. Na sejmu je bilo poskrbljeno za animacijo otrok ipd.

Duhovniki in odvetniki:

Žal se tokrat sejma sanjska poroka ni udeležil priljubljeni evangeličanski duhovnik Simon Sever, ki je običajno predstavljal poroko v evangeličanski cerkvi, a tudi ekumenskih porok… Zanimiv pa je bil tudi pogovor nekaj mladcev ob robu prireditve, ko so ob pivu komentirali, kako je „škoda, da se ni pojavil niti en odvetnik, saj so dandanes redki zakoni, ki trajajo več kot leto dni.“

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: