Skip to content

Bakos.si

Kar 39 zapornikov je dobilo certifikat NPK

Uspešno sta zaključena dva NPK programa v zaporu na Dobu; Od začetka projekta je bilo v programe usposabljanja za delo vključenih že 540 obsojencev

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni so v mesecu maju in juliju uspešno zaključili usposabljanji za delo v programih Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) viličarist in čistilec prostorov. Certificiranje v programu NPK viličarist je uspešno opravilo 19 obsojencev. V mesecu juliju so uspešno zaključili tudi usposabljanje za dve skupini v programu NPK Čistilec prostorov. Na certificiranju je bilo uspešnih vseh 20 kandidatov.

Usposabljanje in certificiranje obeh programov je potekalo v okviru projekta »Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb«, ki je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada in v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij uspešno poteka že od leta 2016. V okviru projekta se obsojencem omogoča, da brezplačno pridobijo formalno izobrazbo za različne stopnje šolske izobrazbe ter znanja, spretnosti in veščine za različne deficitarne poklice, ki omogočajo zaposlitev in s tem življenje brez socialne pomoči po prestani kazni. Od začetka projekta do konca preteklega leta je bilo v programe usposabljanja za delo (NPK) vključenih že 540 obsojencev, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: