Skip to content

Delovni obisk ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča v Slovenskih Konjicah

Minister Marjan Dikaučič je danes obiskal Slovenske Konjice. Namen obiska je bil podpis pogodbe z županom Slovenskih Konjic Darkom Ratajcem o sofinanciranju ureditve kotlovnice, ekološkega otoka in vhoda v poslovno stavbo na Mestnem trgu 6, ki jo za svoje poslovanje uporabljata občina Slovenske Konjice in Okrajno sodišče Slovenske Konjice.

Minister je najprej obiskal dva izvajalca sankcij: Lambrechtov dom za starejše občane ter Mladinski center Dravinjske doline, Zavod za razvoj kreativnosti, inovativnosti in socialnega podjetništva, ki je največja mladinska in nevladna organizacija v občini.

Sicer ima ministrstvo za pravosodje na območju Slovenskih Konjic podpisane sporazume o sodelovanju z devetimi izvajalci sankcij.

Na Okrajnem sodišču Slovenske Konjice se je minister Dikaučič sestal z namestnico predsednice sodišča, mag. Metko Kramberger Wherry, okrajno sodnico, s katero sta spregovorila o odprtih vprašanjih ter o pripravi nove sodniške zakonodaje.

Ob koncu delovnega obiska v Slovenskih Konjicah se je minister mudil še na Upravni enoti, kjer ga je sprejel načelnik mag. Srečko Fijavž.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: