Skip to content

Blaž Kocbek in Rado Kolar najboljša v Podgradu

Pripravili so zanimivo tekmovanje ribičev in ne ribičev

Na ribniku Ribiške družine Radgona v Podgradu, je radgonska Ribiška podružnica pripravila zanimivo tekmovanje v ribolovu s plovcem. Nastopile so dvojice, s tem da je eden tekmovalec moral biti član RD Radgona, drugi pa „laik“ oz. ribič, ki ni član nobene ribiške družine. Po večdnevnem deževju se je po lepem in sončnem vremenu za tekmovanje odločilo 12 dvojic, zraven je ob ribiškem domu uživalo še veliko drugih ljubiteljev narave in tudi pečenih rib. Izmed skupno 24 tekmovalcev, ki se jim je bolj kot ne šlo za druženje, je kar polovica ostala brez ene same ribe. Izkušeni ribiči povedo, da je za to, da ribe niso prijemale, nekoliko krivo minulo deževje, ko se je v ribniku nabralo bistveno več vode, kot pred tem, glavni vzrok pa je trenutni drst, ko ribe počnejo kaj drugega kot da bi pod vodo čakale na trnek.

Da je šlo predvsem za prijetno druženje ob hrustljavo pečenih postrvih in drugih dobrotah, za kar so poskrbeli predvsem Silva, Irena in Branko, pove tudi dejstvo, da so se udeleženci že pred začetkom tekmovanja odločili, da bo vsak posameznik, ki ne bo ujel niti ene ribe plačal liter Bratuševega in radensko. In takšnih je bilo kar dvanajst. Res je sicer, da prisotni niso toliko spili, a ostalo je še veliko lepih dni… Kakorkoli že, na koncu „tekmovanja“ so stehtali ujete ribe, ki so jih nato spet spustili v vodo. Skupaj je bilo ujetih nekaj manj kot 30 kg rib, dobro četrtino pa je ujela zmagovalna dvojica Blaž Kocbek&Rado Kolar.

Končni vrstni red: 1. Blaž Kocbek/Rado Kolar (Gornja Radgona) 7.745 gramov ujetih rib, 2. Aljaž Ružič/Aljaž Buzeti (Radenci/Bakovci) 6.680, 3. Andrej Novak/Dušan Praprotnik (Zbigovci/Gornja Radgona) 4.915 itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: