Skip to content

Benediški upokojenci na en mah „ubili“ tri muhe

Po lepem in sončnem vremenu so prehodili 7 km, se družili z malčki in praznovali štiri rojstna dneva

Društvo upokojencev Benedikt, kjer ves čas skrbijo za različne aktivnosti, predvsem rekreacijo, pohodi in druženja, so tudi v teh toplih pomladnih dneh pripravili še en posebej zanimiv pohod s kurjenjem kalorij, kot se je nekdo izrazil. V društvu, katerega predsednik je Milan Hlevnjak, vodja pohodniške sekcija pa Milan Kocuvan, sicer pogosto imajo potepanja, ko se zbere do 25-30 pohodnic in pohodnikov, in so v prijetnem klepetu ter hoji, obkrožili večji del benediške občine, sedaj pa je bilo nekaj drugega, saj se je udeležilo skupno kar 107 pohodnikov.

„Na željo zaposlenih v Vrtcu Benedikt, smo tokrat izvedli skupni pohod, katerega se je udeležilo 66 otrok, 14 vzgojiteljic oz. zaposlenih v vrtcu, ter 27 članic in članov našega društva. V prijetnem razpoloženju, smo utrjevali medgeneracijsko sodelovanje. Otrokom in vzgojiteljicam se zahvaljujemo za prijetne trenutke, katere so delili z nami, babicami in dedki, saj je bilo zelo prijetno in zanimivo, na 7-kilometrski trasi, večinoma po naravnem okolju. Po odhodu “vrtičkarjev”, smo seniorji pot nadaljevali do Merčnikovih, Irene in Franca, kateri je praznoval 70 rojstni dan. Pogostitev je bila takšna, da se je ne da z besedami opisati. Jedači, pijači in pecivu, kar ni bilo konca. Obema se zahvaljujemo za nudene dobrote in prijetno druženje. Zanimivo je omeniti, da so rojstni dan hkrati praznovale še tri naše upokojenke: Majda, Silva in Slavica,“ nam je povedal vodja pohodniške sekcije pri DU Benedikt Milan Kocuvan, ki je že desetletja zaljubljen v planinstvo in pohodništvo. Ob tem Kocuvan, enako kot tudi predsednik DU Benedikt Milan Hlevnjak, verjame, da bo tudi na naslednjih tovrstnih druženjih tako lepa udeležba članstva.

To niti ne bo presenečanje, saj je v društvu, ki je bilo ustanovljeno leta 1988, nekaj več kot 300 članic in članov v občini, ki premore nekaj nad 2.600 prebivalcev. Kot nam je povedal predsednik DU Benedikt Milan Hlevnjak, v društvu imajo številne aktivnosti, kot so: skrb za rekreacijo in pohodništvo s tem, da se srečujejo občasno v telovadnici, se zberejo in pešačijo po območju benediške občine, kolesarijo po Slovenskih goricah ipd. Aktiven je tudi rokodelski krožek, katerega vrhunec je prikaz izdelkov na razstavah v Benediktu in v okviru Zveze društev upokojencev tudi v drugih krajih območja občin Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sveta Trojica, Sveta Ana in Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Člane in članice vodijo na izlete z raznimi nameni, od nakupovalnih in romarskih, do onih za spoznavanje skritih lepot Slovenije. Upravni odbor še posebej skrbi za ostarele člane in članice, ki dopolnijo 90 let življenja in tiste, ki se zaradi pešanja zdravja ne morejo več udeleževati druženj upokojencev, zato jih redno obiskujejo in se jim s priložnostnimi spominskimi darili zahvaljujejo za vse, kar so v življenju storili za znosnejše življenje mlajših rodov. V okviru možnosti in pogojev skrbijo za izobraževanje članov v tretjem življenjskem obdobju, da le-ti vzdržujejo ne samo telesno, marveč tudi duševno kondicijo ter tako skrbijo, da se v javne funkcije vključijo tudi njihovi člani in simpatizerji, ki s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pripomorejo k uresničevanju zakonov za znosnejše življenje upokojencev. Nenazadnje, s pieteto se spomnijo tudi preminulih članov in članic s spremstvom praporščaka na pogrebni poslovitvi…

Fotografije: Milan Kocuvan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: