Skip to content

Zabodel ga je z nožem in končal pri preiskovalnem sodniku

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 763 klicev, od tega 235 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 81 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 85 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 14 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so 22 prometnih nesreče z materialno škodo, 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru. Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.
Kriminaliteta-vlomi:
Na Brezovici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 5100 evrov.
V Grosupljem je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujena nakit in slika. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.
V Ribnici je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje in električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.
V Domžalah je bilo vlomljeno v tri gradbene kontejnerje, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3100 evrov.
V Grosupljem je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v skladišče, od so bila odtujena aluminijasta platišča. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.
Poškodovanje z ostrim predmetom
Včeraj, nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o sporu med dvema osebama na območju Most, kjer je eden izmed njiju tudi uporabil nož. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana in ji je bila nudena zdravniška pomoč. Osumljencu so policisti odvzeli prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o padcu mopedista v Kalcah. Ugotovljeno je bilo, da mopedist želel polkrožno obrniti pri tem pa je zapeljal preko betonske škarpe in padel pod njo skupaj z mopedom. Voznik pri tem ni uporabljal zaščitne čelade. V nesreči se je huje poškodoval. Zoper njega bo izveden prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o padcu mopedista v Novi vasi na Blokah. Ugotovljeno je bilo, da mopedist zapeljal preblizu desnemu robu vozišča in padel. Voznik pri tem ni uporabljal zaščitne čelade, prav tako pa je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V nesreči se je lažje poškodoval. Zoper njega bo izveden prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na ljubljanski severni obvoznici pri izvozu Savlje v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zapeljal iz prehitevalnega na vozni pas in pri tem trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je vozil po voznem pasu. V trčenju se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval. Policisti so v postopku tudi ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.
Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja