Skip to content

Vrstijo se nezakoniti prehodi državne meje

Obravnavali so državljane BiH, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije


Tudi včeraj so policisti PP Gorišnica imeli veliko dela s tujimi državljani, ki so k nam prišli mimo uradnih mejnih prehodov. Tako so ob 8.12 uri imeli v postopku štiri državljane Severne Makedonije, ki so z osebnim avtomobilom francoskih registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Zraven tega v Franciji, kamor so potovali, nimajo urejenega statusa zaposlitve, to pa je bil njihov razlog potovanja. Policisti so vse oglobili in jih pridržali. Vrnili jih bodo hrvaškim varnostnim organom.
Dobre pol ure pozneje, ob 8.46 tudi so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili. Ob 9.20 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana Srbije, ki imata
bivanje urejeno na Hrvaškem, ki sta z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so oba oglobili ter ju na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč napotili iz države.
Ob 9.30 so na istem mestu imeli v postopku tri državljane BiH, ki imajo bivanje urejeno v Sloveniji, ki so z osebnim avtomobilom registrskih oznak BiH, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: