Skip to content

Bakos.si

Vozila so letela povsod, ljudje pa so imeli srečo

Prometna nesreča na pomurski avtocesti se je srečno končala

Danes, ob 5.18 uri zjutraj se je na Pomurski avtocesti iz smeri Maribora v smeri Lendave, med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo zgodila hujša prometna nesreča, ki se je na koncu srečno končala. Trčila sta namreč kombinirano vozilo s priklopnikom in tovorno vozilo, zaradi česar je bila popolna zapora omenjene ceste. Pri tem se je lažje poškodovala ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje tekočin iz vozil, očistili cestišče in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci ekipe NMP Murska Sobota.

Pozneje, po opravljenem ogledu kraja dogodka, so se oglasili tudi policisti. „Danes malo po 5. uri smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom, ki se je zgodila na pomurski avtocesti malo pred Vučjo vasjo iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, državljan Madžarske

zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del zaustavljenega osebnega avtomobila s priklopnikom, s katerim se je zaradi okvare na voznem pasu ustavil državljan Bolgarije. cUstavljeno vozilo je bilo pravilno označeno s trikotnikom. Voznik osebnega avtomobila se je v trenutku trčenja nahajal v vozilu. Po trčenju je priklopno vozilo z naloženim manjšim tovornim vozilom odbilo v zaščitno ograjo. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Na vozilih in objektih je nastalo za okrog 25.000 evrov materialne škode. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.“ je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Mnogi očividci so bili prepričani, da so posledice nesreče zelo hude, a se je končalo kar srečno (Foto: PGD Ljutomer)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: