Skip to content

Bakos.si

Vlomilci so iskali samo denar, ostalo pa jih ni zanimalo

Med proslavo abrahama je nekdo vlomil v kar 12 vozil; V enem je bila lovska oprema vredna 8000 €, a to vlomilce naj ne bi zanimalo

Kot vse kaže, minulo soboto zvečer, so nepridipravi opravili „pohod“ po Slovenskih goricah, kjer so vlamljali v osebne avtomobile ter iskali izključno gotovino. Tako je na območju Lenarta in zlasti Gornje Radgone bilo obravnavanih kar nekaj vlomov v osebne avtomobile. Komandir PP Gornja Radgona Aleksander Kreslin nam je potrdil, da so tamkajšnji policisti obravnavali večje število vlomov v avtomobile, tako v noči na nedeljo, kot tudi v nedeljo, ko so lastniki ugotovili, da so tudi njihovega konjička „obdelali“ neznanci. Največ kaznivih dejanj, vlomov v osebne avtomobile, se je v soboto ponoči najverjetneje zgodilo v Spodnji Ščavnici pri Gornji Radgoni, kjer na tapeti niso bili samo gostje turistične kmetije, temveč tudi njen lastnik.

„Na Kmečkem turizmu Hari v Spodnji Ščavnici smo praznovali abraham moje mame, ko smo med 21,00 in 21,30 uro ugotovili, da je nekdo vlomil v zaklenjeno vozilo, kjer so bila darila, ki jih je mama dobila od gostov. Pobrali so kuverte, v katerih je bil denar, ostala darila in druge predmete v avtomobilu so pustili. Vlomili so ali poskusili vlomiti, v približno 12 vozil, tudi v vozilo lastnika kmečkega turizma, ki je bilo parkirano ob cesti. Vozila so bila od nižjega cenovnega razreda, pa do višjega (eno leto star VW Tuareg, za katerega bi si človek mislil, da je varnost zagotovljena, pa na žalost ni bilo tako). Storilce ni prestrašilo niti to, da so se otroci malo nižje, kjer je bilo osvetljeno, zunaj igrali. Skupno vrednost ukradenega denarja je lahko le ugibamo, saj mama ni odpirala kuvert, ko jih je dobila,“ nam je razlagala Jerneja Matis, hčerka slavljenke iz Segovcev v Apaški dolini.

Dodala je, da jo je kontaktirala neka ženska, in ji povedala, da so v istem času imeli rojstnodnevno zabavo v Jablancah (Korena) in naj bi se jim zgodilo isto. „Tudi policisti iz PP Gornja Radgona so že zvečer povedali, da je bilo v zadnjem času več podobnih primerov. Storilcem nekako uspe odpreti avto, ne da bi se sprožil alarm. Na enem izmed avtomobilov so bila stranska ogledala še zaprta, kot da je avto zaklenjen, zaklenjena so bila vsa vrata, razen tistih na voznikovi strani, kjer so vlomili v vozilo. Neke večje škode na večini vozil ni bilo, le majhne praske kjer so v notranjost potisnili žico ali orodje, s katerim so odprli vrata,“ ugotavlja Jerneja in opozarja, da je na pohodu očitno izurjena tolpa, ki jo zanima samo gotovina. „Zanimivo je bilo tudi to, da je npr. v enem izmed avtomobilov, med drugim bila tudi lovska oprema – dva daljnogleda – skupne vrednosti okoli 8.000 evrov, pa tega niso vzeli. Še sreča seveda. Tudi vse dokumente in ključe so pustili, tako da so res načrtno vzeli samo denar,“ dodaja sogovornica.
Glede dogajanja v Spodnji Ščavnici se je včeraj odzvala tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, ki je zapisala: „Policisti smo bili 9.10.2021 malo po 21. uri obveščeni o vlomu v vozilo v Spodnji Ščavnici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 15.30 do prijave na parkirišču turistične kmetije vlomil v dva osebna avtomobila od koder je odtujil okrog 400 evrov in darilne bone. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti še v več vozil na istem parkirišču. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Občanom svetujemo, da v vozilu ne puščajo predmetov, saj vlomilci najpogosteje vlomijo v vozila, v katerih opazijo različne predmete. Zapirajo naj vsa okna in vrata, zaklenejo vozilo in prtljažnik in vklopijo alarmno napravo. Če je to le mogoče, naj vozila parkirajo na urejenih parkiriščih. V primeru vloma ali ob pojavu sumljivih oseb v bližini parkiranih vozil naj takoj obvestijo policiste na številko 113.“

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: