Skip to content

Vlomil je v klet in ukradel traktor…

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 573 klicev, 176 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 52 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 2 krat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:
V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil sanitarni material. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil pnevmatike. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.
Na Viču so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili ribiško opremo. Nastalo je za okoli 2.500 evrov škode.
V Šiški so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za okoli 200 evrov.
V Medvodah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil traktor in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov
Prometna varnost – prometne nesreče:
Včeraj, okoli 22. ure se je na lokalni cesti od Goričic proti Lipsenju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 7. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno in vključevanju v promet odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: