Skip to content

Vlomil je v hišo in odnesel tudi varnostno kamero

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj sprejeli 309 klicev občanov. 83 je bilo interventnih, trije nujni. 23 zadev je bilo s področja kriminalitete, 34 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali smo pet prometnih nesreč, ki so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Laškem je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla kolesarka in pri padcu lažje telesno poškodovala.

Tudi v Mozirju so policisti obravnavali padec kolesarke, ki se je prav tako končal z lažjimi telesnimi poškodbami.

V Šmarju pri Jelšah je prišlo do prometne nesreče, kjer je 74 – letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je pravilno vozil po prednostni cesti. Povzročitelj in njegova sopotnica sta v trčenju zadobila lažje telesne poškodbe.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat, štirikrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnih prostorih. Pridržali smo enega kršitelja.

Kriminaliteta

Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Celju, odtujena je bila varnostna kamera in dokumenti.

V Velenju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer je storilec v času krajše odsotnosti lastnikov preiskal prostore ter odtujil manjšo vsoto gotovine. Policisti so na podlagi zbranih obvestil v bližini prijeli 46-letnega domačina, ki je ustrezal opisu storilca ter ga pridržali.

Ugotovljeno je bilo, da je imel pri sebi večjo vsoto gotovine, katera mu je bila zasežena. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem izvora zasežene gotovine.

V Celju je bilo vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec je razbil steklo na voznikovih vratih, pregledal notranjost, vendar ni bilo nič odtujenega.

V Žalcu so policisti obravnavali tatvino registrske tablice.

V Celju so policisti obravnavali tatvino artiklov iz trgovine.

V Mozirju smo obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Lep in varen vikend vam želimo iz Policijske uprave Celje.

Pripravil: Božidar Pezdevšek, vodja centra.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: