Skip to content

Bakos.si

Vladimir Smej izgubil zadnjo bitko za življenje

V 56. letu starosti je umrl Beltinčan, ki se je 16. oktobra hudo poškodoval na Madžarskem

V soboto, 23. novembra 2019 ob 14. uri, se bodo svojci, prijatelji, sosedje in znanci, na pokopališču v Beltincih, poslovili od 55-letnega Vladimirja Smeja iz Gregorčičeve ulice 10 v Beltincih. Nesrečni Vlado, kot so ga vsi poznali je namreč v Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru, izgubil zadnjo bitko, potem ko se je v sredo, 16. oktobra ponesrečil na gradbišču v kakšnih 15 kilometrov od slovenske meje oddaljenem turistično-izletniškem kraju Murasemenje na Madžarskem, kjer je znancu iz bližnjih Ižakovcev, pomagal pri prekrivanju vikendice. Kot smo izvedeli pokojni Vlado in imel družine in tudi otrok ne, a kljub temu je bil priljubljen med znanci in sosedi. Rad je pomagal, veliko pa je, kot tesar in krovec delal pri različnih delodajalcih. Trenutno je bil nezaposlen in je šel pomagati znancu. To je žal bilo njegovo zadnje kar je postoril.

„Vlado je živel sam na domačiji v Beltincih in ker je bil brezposeln je rad pomagal. Tako je bilo tudi kritičnega dne, ko je šel na Madžarsko pomagati znancu ali prijatelju. Tam se je zgodila nesreče, ko naj bi počila plošča in je Vlado padel v globino. Bil je zelo hudo poškodovan, saj so zdravniki ugotovili, da je imel hude poškodbe možganov, serijski zlom reber, poškodbo hrbtenice ipd. Vse bi se nekako rešilo, in bi najbrž ostal paraplegik, a so poškodbe možganov le bile prehude. Še moj sin, njegov nečak, ki je tudi zdravnik je ves čas skušal pomagati, a ni šlo. Tudi ostali svojci smo ga obiskovali, mu stali ob strani, čeprav je večinoma bil v komi“, nam je razložila pokojnikov sestra Genofeva Szunyog iz Lendave, ki je dodala, da so najbližji sorodniki uredili vse, da se bodo na beltinskem pokopališču, od Vladimirja dostojno poslovili. Dejala nam je tudi, da so Vladimirja po nesreči takoj pripeljali v murskosoboško bolnišnico, nato pa so ga morali nemudoma odepljati na UKC Maribor.

Nesrečni Vladimir je sicer poleg sestre Genovefe imel še danes tudi pokojnega, brata Štefana Smeja, znanega prekmurskega novinarja, filozofa in ekologa, ki je sredi osemdesetih, ko je država načrtovala kar ducat elektrarn po vsej dolžini Mure, organiziral silovit upor ljudi ob reki…Tudi sploh je kar nekaj pokojnikovih sorodnikov močno povezano z mediji, kajti poleg brata Štefana, je zraven tudi nečakinja Valentina Smej Novak, slovenska kolumnistka, prevajalka in televizijska voditeljica, ter svak (sestrin mož) Šandor Szunyog, ki je med leti 1972 in 1991 bil novinar časopisa Népújság v Lendavi, med leti 1971 in 1996 pa še urednik, opravljal pa je tudi delo urednika in vodje televizijske oddaje Mostovi/Hidak v lendavskem studiu TV Slovenija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: